search
Netflix verbreekt gigantisch record
Series / Nieuws

Netflix verbreekt gigantisch record

Netflix heeft maar liefst 1026 Original-aflevering uitgebracht in het derde kwartaal. En dat is wel vijf keer meer dan iedere andere streamingdienst!

Netflix heeft een gigantisch record verbroken. De streamingdienst heeft in het derde kwartaal van 2022 maar liefst 1026 Original-afleveringen online gezet.

Dat zijn niet alleen ontzettend veel afleveringen van onze lievelingsseries, het zijn er ook vijf keer zo veel dan bij iedere andere streamingdienst. Dat blijkt uit een telling van het Wall Street-bedrijf MoffettNathanson.

Record
Grote rivalen Prime Video en Hulu brachten respectievelijk 223 en 194 afleveringen uit. Disney+ plaatste 140 eigen afleveringen online, bij HBO Max waren het er 'maar' 114.

Naast een hele hoop nieuwe afleveringen, gingen er bij Netflix 159 Originals en exclusieve shows in première.

Ook dat is een record voor de streaminggigant. Het vorige record lag namelijk op 143 series met 900 afleveringen. Dat was in het vierde kwartaal van 2021.

COVID-19
De grote stijging van het aantal afleveringen en series bij Netflix komt door de COVID-19 pandemie. Veel series liepen vertraging op in de productie, maar die problemen zijn nu zo goed als voorbij.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen