search
'Sopranos'-ster heeft weinig goeds te zeggen over legendarische acteercoach
Series / Nieuws

'Sopranos'-ster heeft weinig goeds te zeggen over legendarische acteercoach

Ze heeft wereldsterren weten voort te brengen maar deze acteur was snel weg.

Fans van de serie The Sopranos kennen Michael Imperioli wel als de jonge, opvliegerige Christopher Moltisanti. Volgens velen een van de beste rollen die hij gespeeld heeft. Maar aan zijn opleiding onder acteercoach Stella Adler heeft het niet gelegen.

Stella Adler was een Amerikaanse actrice die later een toneelschool opende en daar acteerlessen gaf. Onder andere Marlon Brando heeft lessen bij haar gevolgd. Ze stond erom bekend nogal controversiële methoden er op na te houden. Zo schuwde ze zich niet om studenten af te kafferen en ronduit vertellen dat ze niet konden acteren, of dat ze saai zijn. Michael Imperiolo volgde in zijn jonge jaren lessen onder de Hollywood icoon maar hield het al snel voor gezien.

Emmy op eigen kracht
Hij stond niet achter de methode van Stella Adler. Hij kon simpelweg niet geloven dat hij 'saai' was. Hij vond het interessant om erachter te komen wie hij zelf was en of hij dat naar het scherm kon weten te brengen op basis van iets compleet fictiefs. Zijn vertrek heeft hem verder geen windeieren gelegd. Zo kreeg hij de rol van Christopher Moltisanti in HBO's hitserie The Sopranos waar hij in 2004 een Emmy voor won.

Inmiddels timmert hij flink verder aan de weg. Zo is hij binnenkort weer te zien in het aankomende tweede seizoen van The White Lotus. Daarnaast is bekend dat hij bezig is met een nieuw geheim project waar hij weer gaat samenwerken met zijn The Sopranos oud-collega Steve Schirripa, die de rol van Bobby Bacala speelde.

Michael Imperioli is te zien in de serie The White Lotus op HBO Max en voor alle afleveringen van The Sopranos klik je hier.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen