'House of the Dragon'-makers leggen uit hoe het oude Valyria wordt gemaakt

In nieuwe beelden wordt uitgelegd hoe de maquette van koning Viserys gemaakt wordt.

Glenn Walsh, 17-10-2022 06:00

In House of the Dragon wordt koning Viserys Targaryen beschouwd als een relatief milde heerser. De patriarch, gespeeld door acteur Paddy Considine, wordt vaak gezien spelend met zijn maquette van Oud Valyria. In nieuwe beelden wordt uitgelegd hoe dit allemaal tot stand is gekomen.
Doch Viserys een progressieve koning is verlangt hij nog vaak naar de glorietijden van het oude Valyria. Het is niet een koning die de strijd wil aangaan, noch op de draken wilt rijden. Hij is meer een koning van intellect en strategie. Hij weet oude teksten en landkaarten te raadplegen om het monnikenwerk van het oude Valyria te recreëren.

Veel 3d printen en veel handwerk
In nieuwe beelden van achter de schermen komen de mensen aan het woord die verantwoordelijk zijn voor deze indrukwekkende maquette die uit meer dan 200 verschillende miniaturen bestaat.

Veel van de stukken uit de maquette komen uit een 3D-printer en zijn in een periode van twee maanden gebouwd. Sommige stukken deden er maar liefst 24 uur over om gemaakt te worden en de wat kleinere gebouwen werden met de hand gemaakt. Meer hierover is in onderstaande video te zien.

Kijk elke week een nieuwe aflevering van House of the Dragon op HBO Max.

Bron: Comicbook

Lees meer over: House of the Dragon, Paddy Considine, HBO, HBO Max

Populair nieuws