Driemaal troost voor teleurgestelde LOTR-fans na 'Rings of Power'

Troost voor sippe LOTR-fans na 'Rings of Power'

Met deze drie alternatieve varianten van de originele trilogie kunnen fans van The Lord of the Rings weer bijkomen.

Mitchell van Vuren, 18 oktober 2022 08:06

Het uitkomen van Rings of Power bij Amazon Prime Video heeft de gemoederen flink opgeschud tussen de gelederen van Lord of the Rings-fans. Sommigen haten de nieuwe serie, en anderen omhelzen de spin-off vol overgave. Voor beide soorten fans hieronder een korte lijst met alternatieve varianten van het werk van Tolkien om eens goed terug te kijken en te overwegen hoe goed of slecht Rings of Power nu was.

Een adaptatie van De Reisgenoten uit het Sovjettijdperk
Er zijn vele aparte films en series in eerdere jaren uit de Sovjetunie gereisd, maar deze adaptatie lijkt de kroon te spannen. In 1991 werd namelijk op de Russische televisiezender Leningrad Television de telefilm Khraniteli uitgezonden, die was gebaseerd op het eerste boek van de originele trilogie.

De titel kan worden vertaald als Bewakers in het Nederlands en vormt een bizarre communistische variant op het verhaal van de Reisgenoten. Voor de keiharde fans is dit de enige variant waar Tom Bombadil zijn gezicht laat zien! Enige tijd geleden dook de film weer op op YouTube, dus kijken kan je de film helemaal gratis!Een vroege tekenfilm, die nog nét Helmsdiepte meepakt
In 1978 kwam er al een Amerikaanse poging uit om The Lord of the Rings te verfilmen, maar zonder CGI moesten de filmmakers zich beperken tot de mogelijkheden van de tekenfilm. Onder de naam J.R.R. Tolkien's The Lord of the Rings werd de eerste helft van het gehele verhaal behoorlijk aardig verfilmd tot en met de Slag van de Hoornbrug.

Volgens de originele plannen had er een tweede deel moeten uitkomen, die de tocht van Frodo en Sam tot aan de Doemberg had voltooid. Helaas werd dit plan nooit waarheid, en moeten we het nu doen met deze geinige tekenfilm. De film kan gekeken worden via Amazon Prime Video.

Een musicalvariant van de gehele reeks!
Deze musical, gebaseerd op The Lord of the Rings, tourde door het land met een eigen folklore band, een behoorlijk grote cast en een budget van 25 miljoen dollar. Helaas bleek het een enorme flop te zijn, maar gelukkig is er nog wel wat van overgebleven.

Op Spotify zijn namelijk alle liedjes nog te beluisteren, die meer een folklore-twist geven aan het verhaal dan de epische films van Peter Jackson. Volgens sommigen zou deze muzikale variant iets beter hebben gepast bij de sfeer qua liederen die Tolkien neerzette in de boeken. Beoordeel het vooral zelf en beluister de afspeellijst!

Lees meer over: the rings of power, the lord of the rings, sovjet, musical, tekenfilm, animatie, peter jackson

Populair nieuws