search

Ons nieuws van dinsdag 18 oktober 2022

SkyShowtime prijzen voor Nederland bekend
Series / Streaming-diensten

SkyShowtime prijzen voor Nederland bekend

De gloednieuwe streamingdienst lanceert op de Nederlandse markt op 25 oktober 2022...

Heel wat mensen hebben ongetwijfeld interesse in het afsluiten van een abonnement op de nieuwe streamingdienst SkyShowtime. Volgende week lanceert de nieuwe streamingdienst al in Nederland, maar een prijs was nog niet bekend... tot nu dan.

Er werd natuurlijk al behoorlijk wat gespeculeerd over de te verwachten prijs van het SkyShowtime abonnement hier in Nederland. Daarvoor werd vooral gekeken naar de prijzen die worden gehanteerd in de Scandinavische landen. De verwachting was dan ook dat de prijs ook hier in Nederland ergens rond de 7 euro zou komen te liggen.

Levenslange korting
De bovenstaande verwachting blijkt nu ook waarheid te worden. De prijs voor een abonnement op SkyShowtime zal hier in Nederland namelijk 6,99 euro per maand bedragen.

Eerder doken er echter al geruchten op die stelden dat de kans groot was dat SkyShowtime net als HBO Max zou stunten met een levenslange korting van 50 procent. Die geruchten werden tot dusver helaas nog niet bevestigd.

De gloednieuwe streamingdienst lanceert in Nederland op 25 oktober en zal een aanbod hebben bestaande uit films van Paramount en Universal evenals series van onder meer Showtime, Paramount+, Sky Studios en Peacock. Wanneer de nieuwe streamingdienst haar opwachting zal maken op de Belgische markt is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen van succesreeks 'Young Royals' krijgt trailer
Series / Nieuws

Tweede seizoen van succesreeks 'Young Royals' krijgt trailer

Het is ook niet zo lang meer wachten op het verschijnen van het tweede seizoen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de Zweedse succesreeks Young Royals kijken al vol ongeduld uit naar het verschijnen van het tweede seizoen. Dat is later dit jaar nog te bekijken. Nu heeft Netflix alvast een tipje van de sluier gelicht met de officiële trailer.

Het eerste seizoen van Young Royals eindigde met een grote verrassing. Wilhelm en Simon zagen zich namelijk genoodzaakt om hun relatie stop te zetten. In het tweede seizoen zien we hoe niet alleen prins Wilhelm, maar ook de andere klasgenoten terug hun opwachting maken op Hillerska.

Wraak
Wilhelm blijkt in het tweede seizoen duidelijk uit te zijn op wraak. August zal daar het slachtoffer van worden. Vervolgens wil Wilhelm er alles aan doen om het vertrouwen van Simon terug voor zich te winnen.

Het eerste seizoen van Young Royals werd warm onthaald en dus wordt er reeds sterk uitgekeken naar het vervolg. Dat vervolg is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 1 november 2022. Wil je alvast graag een voorsmaakje? Daar kan de onderstaande trailer voor zorgen!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk' hint naar duister figuur dat Marvel niet durft te gebruiken
Series / Nieuws

'She-Hulk' hint naar duister figuur dat Marvel niet durft te gebruiken

De laatste She-Hulk-aflevering hint naar een duister figuur dat Marvel niet durft te gebruiken.

Het eerste en mogelijk laatste seizoen van She-Hulk zit erop, maar we ze zijn nog niet klaar met het nabespreken van de serie op de groene superheld. De laatste aflevering hintte naar een duister figuur dat Marvel waarschijnlijk nooit zal durven te gebruiken...

She-Hulk bevatte een subtiele hint naar een nieuw mutant-personage in het MCU waar Marvel waarschijnlijk geen gebruik meer van gaat maken.

She-Hulk aflevering 9
Kamala Khan was het eerste personage om officieel erkent te worden als een mutant, maar meerdere minder bekende mutants hebben een verschijning gemaakt in het eerste seizoen van She-Hulk. Hun krachten zijn echter niet allemaal uitgelegd.

De mutant in kwestie is The Mandrill, een zeer verontrustende mutant van Marvel die feromoons los kan laten om de geest te beheersen van vrouwen. Deze stoffen zijn verslavend, wat ervoor kan zorgen dat vrouwen permanent onder zijn controle komen te vallen.

Het klinkt niet als een superpower die zelfs de ergste Marvel-slechteriken ooit zouden krijgen. Hoewel She-Hulk het personage dus nooit in de serie zou stoppen, hinten ze er wel naar op een prikbord.

Als easter egg is dit natuurlijk een leuke toevoeging, maar een dergelijk personage naar het scherm brengen is een gewaagde keuze die Marvel nooit zou maken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV  brengt je knuffeltjes tot leven in 'Slumberkins'
Series / Nieuws

Apple TV brengt je knuffeltjes tot leven in 'Slumberkins'

Apple TV+ heeft een trailer uitgebracht voor de nieuwe kinderserie Slumberkins.

Apple TV+ heeft gisteren de eerste trailer uitgebracht voor de kinderserie Slumberkins, die begin november van start gaat op de streamingdienst.

De met een Emmy Award-genomineerde singer-songwriter Ingrid Michaelson is als uitvoerend producent aan het project verbonden. De serie wordt geproduceerd door The Jim Henson Company.

Slumberkins op Apple TV+
De serie brengt de populaire kinderboeken en knuffels tot leven op een manier die de beestjes nog nooit eerder ervaren hebben. De Slumberkins zijn bedoeld om het emotionele welzijn van kinderen te bevorderen door het vertellen van verhalen.

Ga samen op avontuur met Bigfoot, Unicorn, Sloth, Yak en Fox. Een aantal van de stemacteurs zijn: Brayden Morgan als Bigfoot, Olive Baity als Unicorn, Miles Flack als Sloth, Araceli Prasarttongosoth als Yak en Yonas Kibreab als Fox met verhaalvertellig door Jennifer Hale.

Callie Christensen en Kelly Oriard, de makers van het Slumberkins-merk, zijn als uitvoerend producenten aan het project verbonden.

Slumberkins gaat 4 november in première op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie sterven er in de voorlaatste aflevering van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Wie sterven er in de voorlaatste aflevering van 'House of the Dragon'

In dit artikel bespreken we wie we zagen in sterven in de voorlaatste aflevering van House of the Dragon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog maar één aflevering te gaan zit het eerste seizoen van House of the Dragon er nu bijna op. Laten we terugblikken op de voorlaatste aflevering voordat we onze aandacht wenden tot de seizoensfinale.

Let op spoilers volgen! Bekijk de negende aflevering van House of the Dragon voor het lezen van dit artikel. Wees gewaarschuwd.

Sterfgevallen House of the Dragon
De negende aflevering van House of the Dragon, genaamd 'The Green Council', speelt zich minuten na de dood van koning Viserys in de laatste aflevering af. De gevolgen zijn groot, want een nieuwe koning(in) moet gekroond worden.

De Hightowers in King's Landing vinden dat dit Aegon moet zijn, de oudste zoon van Alicent en Viserys. Ze plannen zijn kroning in het geheim, maar niet iedereen van de raadgeving is het hier mee eens. Lyman Beesbury, de Master of Coin en Lord Treasurer, spreekt uit voor prinses Rhaenyra.

Dat wordt echter niet gewaardeerd. Ser Criston Cole toon niet voor het eerst zijn gebrek aan beheersing, en vermoordt Beesbury aan de tafel. Het eerste slachtoffer is gevallen.

De aflevering wordt daarna weinig geteisterd door sterfgevallen, hoewel een onbekend aantal onschuldige burgers het loodje leggen aan het einde van de aflevering wanneer prinses Rhaenys Targaryen door de vloer van de drakenpit komt knallen op de rug van haar draak Meleys.

Rhaenys krijgt daarna ook nog de kans om de pas gekroonde koning Aegon en zijn familie te verbranden, maar dat doet ze niet. Ze vlucht op haar draak en de aflevering eindigt.

De laatste aflevering van House of the Dragon seizoen 1 verschijnt volgende week maandag op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het geheime attribuut achter de erotische scenes van kostuumdrama Netflix
Series / Nieuws

Het geheime attribuut achter de erotische scenes van kostuumdrama Netflix

Geheim attribuut maakt het ongemakkelijke tijdens 'Bridgerton' wat makkelijker.

Kostuumdrama Bridgerton is een groot succes. Naast het inzicht in de geschiedenis en de prachtige kostuums zijn ook de intieme scènes een grote hit bij de kijkers.

Toen acteur Jonathan Bailey werd gevraagd naar de vele erotische scènes vertelde hij over zijn ervaringen:"de eerste dag op de set was intiem en bloot. Het was een scène met Sabrina Bartlett waar we Anthony (zijn personage red.) voor het eerst ontmoetten met zijn achterste. Ik heb de make-upafdeling ook goed leren kennen omdat ze mijn billen moesten ontbloten."

Behulpzaam attribuut voor intieme scènes
Ook gaf Bailey aan dat hij in zijn acteerwerk gelukkig ook geholpen werd door een nieuw attribuut (een zogeheten: prop) waardoor ze liefdesscènes realistischer kunnen filmen zonder dat acteurs teveel fysiek contact hebben.

Bridgerton heeft een intimiteitscoördinator om acteurs op de set te helpen en Jonathan Bailey zegt dat deze mensen hebben geholpen om de erotische scenes minder ongemakkelijk te maken.

Tijdens een gesprek met Radio Times zei Bailey: "Het is verbazingwekkend hoe die hele industrie zo snel is ontstaan. Er zijn nieuwe trucs in het vak - kleine kussentjes - en het is verbazingwekkend wat je kunt doen met een halfopgeblazen korfbal. Als er twee mensen zijn die een seksscène doen, is de regel dat ze drie barrières moeten hebben die hen scheiden en er zijn bepaalde handelingen waarbij een half opgeblazen bal beweging mogelijk kan maken zonder fysiek contact te hoeven maken. Het is eigenlijk best dwaas en we hebben wat hilarische momenten, maar het maakt het minder ongemakkelijk."

Wil je meer van Bridgerton zien? Kijk dan op Netflix.

'Bridgerton' introduceert bloedmooie weduwe in aankomend seizoen

Goed nieuws voor fans van hitserie 'Bridgerton'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'She-Hulk: Attorney at Law'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'She-Hulk: Attorney at Law'

Het is groen, groot en sterk en kan zijn draai nog niet helemaal vinden.

Regie: Kat Coiro, Anu Valia | Cast: Tatiana Maslany (Jennifer Walters/She-Hulk), Ginger Gonzaga (Nikki Ramos), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Jameela Jamil (Titania), Tim Roth (Emil Blonsky/Abomination), e.a. | Aantal afleveringen: 9 | Speelduur: 31-38 minuten | Jaar: 2022

Hoewel mannen zich er ook schuldig aan kunnen maken, is het een beetje een stereotype beeld dat vrouwen in een restaurant maar niet kunnen beslissen wat ze willen bestellen. Dat gevoel krijg je ook bij het kijken van dit eerste seizoen van She-Hulk: Attorney at Law, alhoewel dat vast niet de bedoeling is geweest. Maakt dat het ook een slechte serie? Niet per se.

Jennifer Walters, het nichtje van The Hulk, krijgt haar neefs besmette bloed in haar systeem, waardoor ze voortaan kan transformeren in een She-Hulk. Bij haar gaat het een stuk makkelijker dan bij haar mannelijke tegenhanger, want ze kan het doen wanneer ze wil. Maar wil ze het wel? Jennifer is liever gewoon een advocate die niet in het spotlicht staat. Helaas heeft ze geen keuze, vooral wanneer ze wordt aangenomen door een kantoor dat eist dat ze haar werk in groene vorm uitvoert. Al gauw leert ze dat openlijk superheld zijn vanzelf superellende aantrekt.

Dit alles komt op haar pad via een extreem zigzaggend weggetje. She-Hulk: Attorney at Law wil aan de ene kant appelcider zijn (wat volgens marketing voor vrouwen is), maar aan de andere kant ook wat bier bieden (voor mannen, natuurlijk). Dat zorgt ervoor dat een deel van de afleveringen gaat over daten, geschikte kleding vinden en naar een bruiloft gaan, terwijl een ander deel bestaat uit superheldenactie binnen het steeds ingewikkelder wordende Marvel-universum.

Zonder enige voorkennis kan je deze serie nog steeds kijken, maar om alle verwijzingen te begrijpen moet je bekend zijn met de huidige Avengers, een Hulk-film waarin het titelpersonage nog door een andere acteur werd gespeeld, Doctor Strange en zelfs de Marvel-serie Daredevil die pas sinds enige tijd op Disney+ staat. En eigenlijk meer, als je alle grapjes in de seizoensafsluiter wilt vatten.

Het staat gelukkig niet allemaal op losse schroeven. De serie is vanaf het begin al erg metatekstueel bezig: Jennifer praat rechtstreeks tegen de kijker, is zich ervan bewust dat dit voor televisie is en weet hoe dit soort dingen normaal verlopen. Met name in de laatste aflevering gaat men hier helemaal voor. Ook de acteurs doen het goed: ondanks dat de serie niet helemaal lijkt te weten wat het nou moet zijn, is iedereen comfortabel in zijn of haar rol.

Vooral hoofdrolspeelster Tatiana Maslany. Het lijkt alsof ze al twee seizoenen van Jennifer Walters: Attorney at Law achter de rug heeft en pas nu plots superkrachten krijgt. In de serie Orphan Black speelde ze verschillende personages met verschillende persoonlijkheden, hier is ze een personage dat moet omgaan met twee identiteiten. En dat doet Maslany overtuigend en prachtig. En humoristisch, ondanks dat het regelmatig sneu is. De buitenwereld bepaalt constant wie en hoe ze moet zijn.

Het is een van de terugkerende thema's in de serie. De naam She-Hulk wordt voor Jennifer bedacht, terwijl ze die niet leuk vindt. Wanneer ze er eenmaal vrede mee heeft, probeert iemand die naam af te pakken. Ze wil graag daten, maar mannen willen haar pas als ze zichzelf in heldenformaat vertoont. Doet ze dat, dan schrikken ze af. Vooral de laatste aflevering gaat hierin helemaal los, als Jennifer uiteindelijk het roer in eigen handen neemt.

Een ander ijzersterk punt dat de serie maakt is de dubbele standaard voor mannen en vrouwen. Op diverse momenten krijgt Jennifer kritiek over zaken waar bij een man geen punt van zou zijn gemaakt. Wederom in de seizoensafsluiter is dit thema onontkoombaar. De schrijvers wisten bij voorbaat dat de trollen onder de Marvel-fans op internet helemaal los zouden gaan op deze serie en voor die groep verandert She-Hulk de televisie in een spiegel.

Misschien juist daardoor hebben de trollen ervoor gezorgd dat de serie op dit moment een lage kijkerswaardering heeft. Zij zullen vast beweren dat dit komt door de onevenwichtigheid. Onevenwichtig is de serie inderdaad, maar elke aflevering kijkt evengoed lekker weg en levert op vermakelijke wijze scherpe kritiek op de oneerlijke behandeling van vrouwen in de maatschappij.

Of Jennifers verhaal een vervolg krijgt is onzeker, omdat het met streamingsdiensten alleen bekend wordt of iets goed wordt bekeken wanneer het een megasucces is. Maar ze verdient het. Baywatch stond op het punt gecanceld te worden voordat het zijn draai vond en 's werelds best bekeken serie werd. Vergeleken met die serie steekt She-Hulk er op kwalitatief niveau als een grote groene toren bovenuit.

★★★☆☆

She-Hulk: Attorney at Law is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Line-up nieuwe horrorserie van Netflix en Oscarwinnende regisseur bekend gemaakt
Series / Nieuws

Line-up nieuwe horrorserie van Netflix en Oscarwinnende regisseur bekend gemaakt

De dagen voor Halloween wordt feest voor horrorfans. Vier dagen lang wordt het verwennerij.

In een eerder bericht werden de nieuwste beelden gegeven van de aankomende horrorserie Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities. De samenwerking met de Oscarwinnende regisseur belooft veel goeds en met Halloween voor de boeg wordt het programma alvast bekend gemaakt.

Het is namelijk zo dat de nieuwe serie over meerdere dagen verspreid wordt. Volgende week dinsdag 25 oktober start de eerste dag van de serie tot en met vrijdag 28 oktober. Elke nacht zullen twee afleveringen verschijnen met elke nacht een eigen thema.

Elke dag wat anders
De afleveringen zijn geschreven door Guillermo del Toro zelf en door schrijvers die hij persoonlijk heeft uitgezocht. Een kort overzicht wat er volgende week te wachten staat:

Nacht 1
De eerste nacht heeft als thema 'Aaseters'. Aflevering 1 is Lot 36, een origineel verhaal van Guillermo del Toro met rollen voor o.a. Tim Blake Nelson en Sebastian Roché. Aflevering 2 heet Graveyard Rats en is gebaseerd op een kort verhaal van Henry Kuttner.

Nacht 2
Het thema van de tweede nacht is 'Eenzaamheid'. De eerste aflevering is The Autopsy met acteurs als F. Murray Abraham en Luke Roberts en is geschreven door The Sandman's David S. Goyer. Aflevering 2 is The Outside en zal de eerste aflevering worden geschreven door alleen maar vrouwen.

Nacht 3
Nacht drie draait om de werken van H.P. Lovecraft. De twee afleveringen die uit dit thema voortvloeien begint met de aflevering Pickman's Model met rollen voor Ben Barnes en Crispin Glover. De tweede aflevering wordt Dreams in the Witch House met DJ Quals en Harry Potter's Rupert Grint.

Nacht 4
De laatste nacht staat in het teken van 'Bezoekingen'. De eerste aflevering is The Viewing met Eric Andre, Soufia Boutella en de ster van Robocop Peter Weller. De laatste aflevering genaamd The Murmuring is gebaseerd op een origineel verhaal van Guillermo del Toro en heeft rollen voor Hanna Galway en The Walking Dead's Andrew Lincoln.

Vanaf dinsdag 25 oktober kijk je vier nachten lang naar Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gloednieuwe Netflix-series worden wereldwijd grijs gedraaid
Series / Netflix Kijktip

3 gloednieuwe Netflix-series worden wereldwijd grijs gedraaid

Deze 3 spannende, internationale series gaan aan kop in de wereldwijde Netflix-lijsten.

Deze 3 internationale series prijken in de internationale Netflix Top 10 van niet-Engelstalige series en zijn elk al meer dan 7 miljoen uren bekeken op de streamingdienst. Van kwaliteit kan men dus zeker spreken, dus kijk vooral of er iets tussen zit voor jou om te bekijken!

Alchemy of Souls | Kijk nu! | 20 afleveringen
In het fictieve land Daeho zijn twee geliefden verbonden door een gruwelijk lot. Beide magiërs moeten een spreuk zien te verbreken die bekend staat als de 'alchemie van de zielen'. Hierdoor wisselen de twee continu van lichaam.

Het verhaal volgt verder het leven van de krijger Nak-su, wiens ziel per ongeluk gevangen zit in het zwakke lichaam van Mu-deok. Ze raakt verstrengeld met Jang Uk, die uit een adellijke familie komt, en wordt zijn dienaar.



High Water | Kijk nu! | 6 afleveringen
De dramaserie is gebaseerd op een daadwerkelijke overstroming, die in 1997 Polen overspoelde. Ook delen van Duitsland en Tsjechië raakten onder water. De serie zoomt in op een klein stadje, en hoe zij zelf omgaan met het dreigende water.

Als een soort Poolse variant van de Nederlandse watersnoodramp volgt het verhaal meerdere mensen, die moeten vluchten of blijven vechten tegen de vloed. Overstromende stadsdelen en een overvol ziekenhuis zorgen voor voldoende drama om kijkers van over de hele wereld te blijven boeien.



Little Women | Kijk nu! | 12 afleveringen
In deze Zuid-Koreaanse dramaserie groeien drie zussen op in armoede, maar onderling kan niets hen stuk krijgen. Ze raken verwikkeld in een groot incident, dat hen ertoe dwingt om het op te nemen tegen de rijkste familie van het land. Maar de vrouwen lijken misschien wel 'little', maar dat zijn ze zeker niet!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doodenge veenhorror bijna op Prime Video
Films / Nieuws

Doodenge veenhorror bijna op Prime Video

De Amerikaanse streamingdienst heeft de Nederlandse film aangeschaft, die net de bios uit is.

De Nederlandse horrorfilm Moloch is nauwelijk de bioscopen uit, maar de film zal bijzonder snel te zien zijn bij Amazon Prime Video. De Amerikaanse partij heeft de distributierechten van de film verkregen en zal de veenhorror eind oktober uitbrengen.

De film zoekt de horror onder het veen op en baseert het verhaal op een sluimerend monster van Nederlandse bodem, genaamd Moloch. Hoofdpersonage Betriek moet het monster zien te overleven, wat de opzet biedt voor een spannend horrorverhaal.

Aram Isaacs, filmrecensent bij FilmTotaal, vond de film maar matig en besloot er slechts 2 sterren aan te besteden.

Hij stelde:"'Moloch' laat zien dat het kale Nederlandse landschap flink wat potentie heeft voor een sfeervolle horrorfilm. Die mogelijke atmosfeer wordt jammer genoeg geruïneerd door talloze losse eindjes, een overdaad aan mistmachines en misplaatste schrikmomenten. Als familiedrama functioneert 'Moloch' een stuk beter; de film is op zijn sterkst wanneer Betriek en haar familie samen zijn."

De horrorfilm naar Prime Video
Recentelijk liet het streamingplatform weten dat ze de film hebben aangeschaft. Vanaf 29 oktober zal de film te bekijken zijn bij Amazon Prime Video.

Bekijk alvast de trailer van de film hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Hemsworth (Thor) zoekt grenzen van het menselijk kunnen in 'Limitless'
Series / Video/clip/featurette

Chris Hemsworth (Thor) zoekt grenzen van het menselijk kunnen in 'Limitless'

In deze nieuwe serie van Hemsworth gaat de acteur tot het naatje.

National Geographic en Disney slaan de handen ineen om één van de bekendste acteurs van het moment, Chris Hemsworth, over het randje van zijn kunnen te duwen. Bekijk de trailer van de serie zelf hieronder!

Zoals hij zelf in de trailer stelt, is Hemsworth behoorlijk goed in vorm. Zo goed in vorm dat hij een Noorse god zou kunnen zijn. Maar elk mens heeft zijn limieten. In de serie Limitless raakt Hemsworth verzeild in de meest extreme situaties die een mens kan ondervinden, en laat hij zien waar de grenzen van het menselijk kunnen liggen!

De serie zal uitkomen op Disney+, die tevens een National Geographic-sectie bevat. Een serie met een Marvel-held op National Geographic lijkt een ideale samenkomst van de meerdere soorten films en televisie, die op Disney+ worden aangeboden. Maar het stukje over 'dromen die uitkomen' lijkt eerder te gaan over nachtmerries in deze serie!

Wat staan ons te wachten?
IJszwemmen, diepzeeduiken, overleven in de wildernis… De meest uitdagende situaties komen langs om de Thor-acteur te testen op zijn vermogen om te overleven. Volgens hemzelf zoekt hij het geheim op om een lang en gezond leven te leiden, maar voor de kijker levert het vooral spectaculaire beelden op.

Bekijk de trailer hieronder. Vanaf 16 november is de serie te streamen bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote nieuwe series aangekondigd voor HBO Max!
Series / Video/clip/featurette

Grote nieuwe series aangekondigd voor HBO Max!

HBO Max pakt uit komende maand met meerdere topseries, waaronder 'The Last of Us' en meer!

HBO Max weet haar naam weer waar te maken als een van de grootste streamingdiensten met 'Quality TV'. Zojuist brachten ze een nieuwe video uit met teasers van aankomende series, die bijna uit gaan komen. Bekijk de video zelf hieronder!

In de video komt er materiaal voorbij uit meerdere series, waarvan nieuwe afleveringen zullen verschijnen komende maand. Ook worden er beelden getoond van series, die volgend jaar pas uit zullen komen. Onder andere zijn beelden uit The Last of Us, Succession, Barry, Our Flag Means Death en The White Lotus te zien.

Enkele van de series worden al uitvoerig besproken in de media, zoals Emmy-winnaar The White Lotus en de game-adaptatie The Last of Us. Maar de andere series die langskomen zijn ook zeker het overwegen waard, bijvoorbeeld Our Flag Means Death. In de video wordt een eerste glimp weggegeven over het tweede seizoen, dat komend jaar uit zal komen.

Aankondiging nieuw seizoen van Our Flag Means Death
Zeilend aan boord van zijn schip The Revenge vechten kapitein Bonnet en zijn disfunctionele bemanning in deze komische serie om te overleven tussen een oceaan gevuld met gevaarlijke marineschepen en andere bloeddorstige piraten.

De serie wordt geprezen om de goede LHBTQIA+-representatie en mag blij zijn met de beroemde regisseur Taika Waititi, die in de serie aan het acteren slaat. Hij speelt in de serie de beruchte piraat Zwartbaard.

Bekijk de video zelf hieronder!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Driemaal troost voor teleurgestelde LOTR-fans na 'Rings of Power'
Series / Featured

Driemaal troost voor teleurgestelde LOTR-fans na 'Rings of Power'

Met deze drie alternatieve varianten van de originele trilogie kunnen fans van The Lord of the Rings weer bijkomen.

Het uitkomen van Rings of Power bij Amazon Prime Video heeft de gemoederen flink opgeschud tussen de gelederen van Lord of the Rings-fans. Sommigen haten de nieuwe serie, en anderen omhelzen de spin-off vol overgave. Voor beide soorten fans hieronder een korte lijst met alternatieve varianten van het werk van Tolkien om eens goed terug te kijken en te overwegen hoe goed of slecht Rings of Power nu was.

Een adaptatie van De Reisgenoten uit het Sovjettijdperk
Er zijn vele aparte films en series in eerdere jaren uit de Sovjetunie gereisd, maar deze adaptatie lijkt de kroon te spannen. In 1991 werd namelijk op de Russische televisiezender Leningrad Television de telefilm Khraniteli uitgezonden, die was gebaseerd op het eerste boek van de originele trilogie.

De titel kan worden vertaald als Bewakers in het Nederlands en vormt een bizarre communistische variant op het verhaal van de Reisgenoten. Voor de keiharde fans is dit de enige variant waar Tom Bombadil zijn gezicht laat zien! Enige tijd geleden dook de film weer op op YouTube, dus kijken kan je de film helemaal gratis!





Een vroege tekenfilm, die nog nét Helmsdiepte meepakt
In 1978 kwam er al een Amerikaanse poging uit om The Lord of the Rings te verfilmen, maar zonder CGI moesten de filmmakers zich beperken tot de mogelijkheden van de tekenfilm. Onder de naam J.R.R. Tolkien's The Lord of the Rings werd de eerste helft van het gehele verhaal behoorlijk aardig verfilmd tot en met de Slag van de Hoornbrug.

Volgens de originele plannen had er een tweede deel moeten uitkomen, die de tocht van Frodo en Sam tot aan de Doemberg had voltooid. Helaas werd dit plan nooit waarheid, en moeten we het nu doen met deze geinige tekenfilm. De film kan gekeken worden via Amazon Prime Video.

Een musicalvariant van de gehele reeks!
Deze musical, gebaseerd op The Lord of the Rings, tourde door het land met een eigen folklore band, een behoorlijk grote cast en een budget van 25 miljoen dollar. Helaas bleek het een enorme flop te zijn, maar gelukkig is er nog wel wat van overgebleven.

Op Spotify zijn namelijk alle liedjes nog te beluisteren, die meer een folklore-twist geven aan het verhaal dan de epische films van Peter Jackson. Volgens sommigen zou deze muzikale variant iets beter hebben gepast bij de sfeer qua liederen die Tolkien neerzette in de boeken. Beoordeel het vooral zelf en beluister de afspeellijst!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Loki' seizoen 2

De eerste Marvel-serie die een vervolgseizoen krijgt, is een feit!

Het nieuwe seizoen van Loki moet over minder dan een jaar uitkomen, maar hoe zit het met de opnames? Via verschillende posts op sociale meida door crew- en castleden is onthuld hoe het precies zit.

Meerdere foto's van mensen die aan de serie meewerken hebben onthuld dat de opnames van Loki seizoen 2 officieel zijn afgerond. Een grote stap dus voor de Marvel-serie!

Maar zoals vaak het geval is met MCU-projecten, is het zeer waarschijnlijk dat Marvel Studios een aantal mensen laat terugkeren voor extra opnames zodra de eerste montage heeft plaatsgevonden. Maar voor nu lijkt er goed schot in de zaak te zitten.

Kang or no Kang?
Het is overigens nog niet duidelijk of Kang the Conqueror ook zijn opwachting zal maken in het nieuwe seizoen, maar alles wijst erop dat Jonathan Majors weer van de partij gaat zijn.

Het eerste seizoen van Loki is nu te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Halloween Ends' is een grote hit op streaming
Films / Nieuws

'Halloween Ends' is een grote hit op streaming

Niet alleen in de bioscopen scoort de horror-hekkensluiter erg goed.

Halloween Ends van Universal/Blumhouse/Miramax/Trancas is weliswaar een grote hit, maar haalde toch niet zoveel geld binnen als vooraf werd verwacht. Lees hieronder waardoor dat komt.

In tegenstelling tot de verwachting dat de film in de Verenigde Staten een openingsweekend zou hebben van 55 miljoen dollar of meer, bleef de teller haken op 'slechts' 41,2 miljoen dollar.

Succes met een asterisk
Grote oorzaak lijkt te zijn dat Universal heeft besloten om de film tegelijkertijd in de bioscopen en op streamingplatform Peacock uit te brengen. Volgens Universal is Halloween Ends nu de meest gestreamde film ooit op het platform in een periode van twee dagen.

Peacock heeft in Amerika inmiddels 15 miljoen leden, dus het kan heel goed zijn dat Halloween Ends daarmee een flink stik winst aan de box-office heeft misgelopen.

Ondanks het vreemde besluit van Universal, zal de studio niet heel rouwig zijn. De film kostte ongeveer 20 miljoen dollar, een bedrag dat al dubbel en dwars is terugverdiend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maakt deze grote Marvel-schurk zijn debuut in 'Ironheart'?
Series / Nieuws

Maakt deze grote Marvel-schurk zijn debuut in 'Ironheart'?

Een grote schurk waar al jaren geruchten over gaan, lijkt nu eindelijk te arriveren.

Marvel-serie Ironheart zou wel eens de intrede kunnen laten zien van de grote schurk Mephisto. Althans, als we de nieuwste geruchten moeten geloven!

Via verschillende bronnen op Twitter werd het 'nieuws' naar buiten gebracht dat niemand minder dan Sacha Baron Cohen de schurk zal spelen in de Disney+-serie.

Magie vs. technologie
Fans zullen zich eerdere interviews met castleden van Ironheart herinneren, waarin werd aangegeven dat de grens tussen magie en technologie wordt onderzocht.

Daarnaast wisten we al dat Anthony Ramos schurk The Hood zal spelen in de serie. The Hood is een schurk met magische krachten en zou wel eens een hulpje van Mephisto kunnen blijken.

Ironheart, het personage van Riri Williams dat een spirituele opvolger van Tony Stark moet worden, maakt in november haar MCU-debuut in Black Panther: Wakanda Forever. De serie over het personage verschijnt vervolgens ergens in 2023. Of Mephisto ook echt in de serie zit, zal in de komende maanden blijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.