search
Hoe dit geliefde personage uit 'House of the Dragon' aan zijn einde komt. Of overleeft hij zelfs dit?
Series / Nieuws

Hoe dit geliefde personage uit 'House of the Dragon' aan zijn einde komt. Of overleeft hij zelfs dit?

Hoe Daemon Targaryens leven verloopt op basis van het boek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wie zich verder heeft verdiept heeft in de wereld van Game of Thrones is veelal bekend met de boeken van George R.R. Martin. Wie de boeken heeft gelezen, weet vaak al veel over hoe het verhaal verder gaat verlopen. Dit geldt natuurlijk ook voor de prequel House of the Dragon. Wie slechts de serie wil kijken en absoluut niet wil weten hoe het verhaal verder verloopt of zou kunnen verlopen, raden wij aan hier te stoppen met lezen. Er zit een mogelijke spoiler aan te komen.

Volgens de boekenreeks zal Daemon Targaryen op een tragische manier aan zijn einde komen. In het boek Fire and Blood zal Daemon uiteindelijk duelleren met zijn neef Aemond in de Battle Above the Gods Eye. Dit gevecht wordt gevoerd door: Daemon, zijn neef Aemond en hun draken, Caraxes en Vhagar, de machtigste draken van Westeros. Tot ongenoegen van alle House of the Dragon-fans zijn alle vier de deelnemers voorbestemd om te sterven in deze strijd.

Het gevecht
Voordat hij naar beneden kukelt, steekt Daemon zijn zwaard in het resterende oog van zijn neefje. Uiteindelijk zullen de draken Vhagar en Caraxes in een meer verdrinken.

Het einde of toch niet?
In het boek worden de lichamen van Aemond en de draken allemaal teruggevonden. De overblijfselen van Daemon worden echter nooit teruggevonden. Sommigen fans van de boeken geloven dat Daemon het overleefde en de rest van zijn leven op rustige wijze doorbracht.

De makers van House of the Dragon hebben eerder al laten zien dat ze bereid zijn de boeken niet te volgen en personages te sparen. Het is natuurlijk zeker mogelijk dat de serie, met het mysterie van Daemon's vermiste lichaam, de kijker zal verrassen met een mogelijk alternatief lot voor Daemon Targaryen. Kijk House of the Dragon opHBO Max

Waarom al die incest binnen de familie Targaryen in House of the Dragon?

'House of the Dragon-acteur deelt aandoenlijk afscheid van de hitserie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen