search
Controversiële keuze in 'House of the Dragon' heeft een reden
Series / Nieuws

Controversiële keuze in 'House of the Dragon' heeft een reden

Aan het einde van de nieuwste House of the Dragon-aflevering maakt een personage een controversiële keuze, die de makers kunnen verklaren.

Spoilers voor de nieuwste House of the Dragon-aflevering! Aan het einde zagen we een personage een controversiële keuze maken, maar de makers van de serie hebben haar keuze nader verklaard in een nieuwe video.

We hebben het over de laatste scène, waarin prinses Rhaenys Targaryen op de rug van haar draak Meleys de kans krijgt om de pas gekroonde koning Aegon II Targaryen, én zijn naaste familieleden, te vermoorden. Ze doet het echter niet.

Controversiële keuze House of the Dragon
De reacties op deze keuze van Rhaenys waren interessant. Op social media vinden veel mensen namelijk dat ze Aegon en co, ook wel bekend als 'The Greens', had moeten vermoorden met haar draak. Dat zou in ieder geval een heleboel ellende voorkomen.

Dat deed Rhaenys echter niet. Na de nieuwe koning te intimideren, vloog ze weg met haar draak. Deze keuze wordt uitgelegd door showrunner Ryan Condal in de onderstaande video:

"Ze weet dat als ze de boel in vlam zet, ze de kans op oorlog beëindigt, en waarschijnlijk voor vrede zorgt in het rij, maar ik denk dat ze waarschijnlijk niet verantwoordelijk wil zijn om zoiets een andere moeder aan te doen. En dat - dat is een ingewikkelde keuze, en een waar mensen het mogelijk niet mee eens zijn, maar dat is de keuze die Rhaenys maakt op dat moment. We zien haar vluchten, om degene te zijn die het nieuws van de staatsgreep en Rhaenyra's troon die gestolen is. En het was een geweldig, heldhaftig moment voor haar personage."

De laatste aflevering van House of the Dragon seizoen 1 verschijnt aanstaande maandag op HBO Max.





Aanbevolen artikelen