search
Wie sterven er in de voorlaatste aflevering van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Wie sterven er in de voorlaatste aflevering van 'House of the Dragon'

In dit artikel bespreken we wie we zagen in sterven in de voorlaatste aflevering van House of the Dragon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog maar één aflevering te gaan zit het eerste seizoen van House of the Dragon er nu bijna op. Laten we terugblikken op de voorlaatste aflevering voordat we onze aandacht wenden tot de seizoensfinale.

Let op spoilers volgen! Bekijk de negende aflevering van House of the Dragon voor het lezen van dit artikel. Wees gewaarschuwd.

Sterfgevallen House of the Dragon
De negende aflevering van House of the Dragon, genaamd 'The Green Council', speelt zich minuten na de dood van koning Viserys in de laatste aflevering af. De gevolgen zijn groot, want een nieuwe koning(in) moet gekroond worden.

De Hightowers in King's Landing vinden dat dit Aegon moet zijn, de oudste zoon van Alicent en Viserys. Ze plannen zijn kroning in het geheim, maar niet iedereen van de raadgeving is het hier mee eens. Lyman Beesbury, de Master of Coin en Lord Treasurer, spreekt uit voor prinses Rhaenyra.

Dat wordt echter niet gewaardeerd. Ser Criston Cole toon niet voor het eerst zijn gebrek aan beheersing, en vermoordt Beesbury aan de tafel. Het eerste slachtoffer is gevallen.

De aflevering wordt daarna weinig geteisterd door sterfgevallen, hoewel een onbekend aantal onschuldige burgers het loodje leggen aan het einde van de aflevering wanneer prinses Rhaenys Targaryen door de vloer van de drakenpit komt knallen op de rug van haar draak Meleys.

Rhaenys krijgt daarna ook nog de kans om de pas gekroonde koning Aegon en zijn familie te verbranden, maar dat doet ze niet. Ze vlucht op haar draak en de aflevering eindigt.

De laatste aflevering van House of the Dragon seizoen 1 verschijnt volgende week maandag op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen