search
'The Big Bang Theory' kwam met een onverwachte Big Bang aan haar einde
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' kwam met een onverwachte Big Bang aan haar einde

Alles over het einde van 'The Big Bang Theory' tijdens seizoen 12.

The Big Bang Theory heeft 12 seizoenen gelopen en is al weer even afgelopen. In het nieuwe boek van Jessica Radloff 'The Big Bang Theory: the definitive, inside story of the epic hit series' wordt er flink aandacht besteed aan het moment waarop the serie werd stopgezet.

Ergens voor het begin van het 12e seizoen besloot Jim Parsons (speelt Sheldon Cooper) dat het tijd was om een andere weg in te slaan. Hij ging er eigenlijk vanuit dat de producers er alles aan zouden doen om de serie ook zonder hem draaiende te houden.

Op het moment dat de cast samenkwam om de opnames van seizoen 12 te bespreken was Parsons verbaasd dat er niet over nieuwe contracten werd gesproken. De dag erna sprak Parsons met de producenten Lorre en Molaro. Tot zijn grote verbazing gaven de producers aan dat er geen plannen waren om de show zonder Parsons nog door te zetten.

Het hoge woord kwam eruit
De rest van de cast beleef nog een weekje in het ongewisse terwijl er achter de schermen druk werd overlegd. Tijdens een vergadering die week erop gaf Lorre zonder verder iets te zeggen het woord aan Parsons:
"Ik kreeg het gevoel dat Lorre boos op me was omdat hij misschien dacht dat ik mijn toekomstplannen zou gaan ontvouwen, maar ik dacht niet dat het mijn plaats was om dat op dat moment te doen".

Dus Parsons sprak alleen over zijn beslissing om te vertrekken, en Lorre vertelde de cast toen dat dit het einde van de serie was, hij wilde niet verder zonder Sheldon, of welk ander vast castlid dan ook.

Veel gehuil
Volgens Lorre werd er die dag veel gehuild omdat ze allemaal in shock waren. Bij de drie hoofdrolspelers waren er veel gevoelens van teleurstelling en er werd een paar dagen nauwelijks gepraat op de set. Uiteindelijk kon iedereen zijn verbazing en woede gelukkig opzij zetten en kon men zich richten op een mooie afsluiting van het laatste seizoen.

Nog weer even naar The Big Bang Theory kijken op HBO MAX?

Bijzonder gerucht rond 'The Big Bang Theory' eindelijk ontkracht

Onthullende foto 'The Big Bang Theory' opgedoken

Aanbevolen artikelen