search
Fatale dood prinses Diana zal niet te zien zijn in 'The Crown'
Series / Nieuws

Fatale dood prinses Diana zal niet te zien zijn in 'The Crown'

Het fatale auto ongeluk van prinses Diana zal niet in 'The Crown' seizoen 6 te zen zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu het vijfde seizoen van The Crown slechts enkele weken weg is, komen er ook nieuwe details over het zesde seizoen van de serie uit. Namelijk, het fatale ongeluk van prinses Diana, en of dat nu wel of niet te zien zal zijn.

Gevoelig onderwerp
Zowel cast als crew van The Crown hebben al aangegeven dat het weergeven van de dood van prinses Diana (gespeeld door Elizabeth Debicki) een gevoelig onderwerp zal zijn.

Een anonieme bron vertelt in een interview met Deadline dat de serie het ongeluk dat Diana uiteindelijk het leven kostte niet afgebeeld zal worden. Dit is door Netflix bevestigd.
"We waren bang om op dit punt te komen," vertelt de bron, "er is een zekere angst; een voelbaar gevoel van spanning. Er is een explosieve gevoeligheid rondom dit onderwerp."

Van de fatale crash van Diana (Debicki) en Dodi Al-Fayed (Khalid Abdalla) in 1997 zullen alleen de gebeurtenissen te zien zijn die ervoor en er na speelden, vertelt de bron ook: "De aanloop, de auto die na middernacht het Ritz hotel verlaat, gevolgd door paparazzi. En dan de nasleep met de Britse ambassadeur in Frankrijk [...] en de daaropvolgende nasleep binnen het Koningshuis".

De productie van het zesde seizoen van The Crown is inmiddels begonnen, terwijl het vijfde seizoen vanaf 9 november op Netflix te zien zal zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen