Waarom Chandler in 'Friends' zo vaak veranderde van uiterlijk

In zijn nieuwe autobiografie vertelt 'Friends'-ster Matthew Perry over zijn verslavingsverleden.

Nina Beerendonk, 21-10-2022 16:51

Friends-personage Chandler Bing is gedurende de tien jaar dat de serie liep vaak van uiterlijk veranderd. In zijn autobiografie Friends, Lovers and the Big Terrible Thing vertelt acteur Matthew Perry nu wat hiervoor de reden is geweest.
In zijn nieuwe autobiografie doet Perry het boekje open over hoe hij jarenlang kampte met verslavingsproblemen. Zijn personage Chandler Bing was een echte favoriet van fans, maar tegelijkertijd werd in deze serie ook één van de moeilijkste periodes van Matthew Perry's leven vastgelegd.

Veranderend uiterlijk van Chandler
In het specifiek adresseert Perry in zijn autobiografie ook de vele veranderingen in het uiterlijk van zijn personage Chandler Bing. Zoals fans zich wel zullen herinneren, ging het gewicht van Chandler vaak drastisch op en neer. Blijkbaar was hier een verdrietige reden voor, vertelt Perry:

'Als je mijn gewicht van seizoen tot seizoen meet - als ik meer gewicht draag, is het alcohol; als ik mager ben, zijn het pillen. Als ik een sikje heb, zijn het veel pillen.'

Niet uitgelegd in Friends
De wisselingen in het uiterlijk van Chandler werden in de serie nooit erkend of uitgelegd. Volgens Perry komt dit omdat al zijn collega's van zijn problemen wisten en ze de situatie niet moeilijker wilden maken door erop te focussen.

Matthew Perry was maar één seizoen van de serie compleet sober, vertelt hij in zijn autobiografie. Dit betekent dus dat hij kampte met deze problemen terwijl hij in een van de meest geliefde sitcoms ooit speelde, wat de manier waarop hij zijn rol neerzette alleen maar indrukwekkender maakt.

Alle seizoenen van 'Friends' zijn te zien op HBO Max.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Friends, Matthew Perry, Chandler Bing

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie