search
Deze 3 gloednieuwe films gaan door het dak bij Netflix en HBO Max
Series / Featured

Deze 3 gloednieuwe films gaan door het dak bij Netflix en HBO Max

De snelste vrouw op Aarde, een sprookjesschool én een onvervalste romkom in een verfrissende setting.

Netflix en HBO Max mogen zich weer 3 sterke films rijker prijzen, die afgelopen week werden uitgebracht. Zit er misschien wat leuks voor jou tussen? Lees snel de recensies van onze collega's bij FilmTotaal hieronder en oordeel zelf!

The Fastest Woman on Earth | HBO Max
Gedurende zeven jaar volgen de documentairemakers het leven van de professionele racer Jessi Combs. Recensent Richard Korpel is lyrisch over de documentaire en ziet hoe alles perfect samenkomt in één film. Het leverde de film 4.5 sterren op.


Hij vertelt: "[De film] zet in het begin een ijzersterke karakterschets van Jessi Combs neer, en laat haar vervolgens met de andere vertakkingen van het verhaal omgaan. Zo kan naadloos worden overgegaan naar de mannen in het American Eagle Team, haar bezorgde familie en haar vrouwelijke voorgangers."

Lees de rest van de recensie.

The School for Good and Evil | Netflix
De sprookjesfilm geeft vele knipogen naar bestaande sprookjes, maar voor recensent Jacoline Maes is dit niet voldoende om de kijker geboeid te houden voor lange tijd. Ze gaf de film dan ook slechts 2 sterren.

Ze stelt: "'The School for Good and Evil' vertelt een uitgekauwd verhaal over de strijd tussen goed en kwaad. De makers lijken te denken dat de boodschap dat niemand alleen maar goed of slecht is een revolutionair inzicht is. Maar hoewel de toon erop duidt dat dit een frisse kijk op sprookjes moet zijn, is de film vooral een herhaling van zetten"

Lees de rest van de recensie.

Rosaline | Netflix
Een voetnoot uit het bekende verhaal van Romeo en Julia krijgt een eigen film, die het tragische verhaal omzet naar een luchtige romkom. Dieuwertje Deutekom waardeert de uitvoering ervan erg en beloonde de film met 3.5 sterren.

Ze legt uit: "'Rosaline' is een onvervalste romantische komedie, met alle traditionele ingrediënten: het terugwinnen van de ex, de neprelatie, de veel leukere man die over het hoofd gezien wordt en later natuurlijk met het hoofdpersonage eindigt... Het komt allemaal voorbij en in een middeleeuwse setting zijn deze elementen allerminst clichématig, maar juist erg verfrissend."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen