search
'Interview with the Vampire' komt op het memorabele punt die we ook uit de film kennen
Series / Nieuws

'Interview with the Vampire' komt op het memorabele punt die we ook uit de film kennen

Waar de serie vordert maken Louis en Lestat nu kennis met de kleine Claudia.

De serie Interview with the Vampire is afgelopen maand in première gegaan en volgt het verhaal uit de roman van Anne Rice. Veel kijkers zullen ook de verfilming uit 1994 hebben gezien en nu loopt de serie parallel op een zo memorabel moment als die uit de film en roman: de ontmoeting met de kleine Claudia.

Claudia is een jong meisje dat door tragische omstandigheden haar ouders verliest en hulpbehoevend is als de zachtaardige vampier Louis tot haar redding komt. In de film Interview with the Vampire wordt de kleine Claudia gespeeld door Kirsten Dunst (Spider-Man, Jumanji). In de serie wordt ze gespeeld door Baily Bass.

Oproep tot aansluiting
In de serie wijkt het verhaal van Claudia wat af van wat Anne Rice in haar roman heeft geschreven. Baily Bass vertelde recentelijk dat de essentie van het personage er wel nog steeds is, maar met iets meer expressie op het scherm wat meer ruimte geeft voor inclusie.

Het eerste seizoen van Interview with the Vampire is nog maar net begonnen maar nu is al duidelijk dat er een tweede seizoen komt. Televisienetwerk AMC, ook bekend van het maken van de serie The Walking Dead, heeft alvast een tweede seizoen besteld. De netwerkbazen waren vooral te spreken over de levendige nieuwe wereld die er van het verhaal van Anne Rice gemaakt is.

Elke zondag wordt er een nieuwe aflevering op AMC uitgezonden. Kijk naar de originele verfilming uit 1994 op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen