search
'The Watcher' zorgt letterlijk voor slapeloze nachten
Series / Nieuws

'The Watcher' zorgt letterlijk voor slapeloze nachten

De mini-serie 'The Watcher' zorgt voor grote slaapproblemen bij kijkers.

The Watcher is een spannende mini-serie op Netflix. Het verhaal is losjes gebaseerd op echte gebeurtenissen en regisseur Ryan Murphy neemt kijkers mee in deze enge tijd.

Murphy haalde inspiratie uit de echte Broaddus familie. Zij werden namelijk bedreigd door anonieme brieven toen ze naar hun droomhuis verhuisden.

Dat The Watcher een spannende serie was wisten we al, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen. Netflix heeft namelijk een psychologisch onderzoek laten doen naar de effecten van The Watcher op kijkers.

Psychologisch onderzoek
En wat blijkt? Mensen die The Watcher kijken, hebben een toename van nachtmerries en slaapproblemen. Ook is er toename van 527% aan zoekopdrachten naar oplossingen voor slaapproblemen.

Netflix, Happy Beds en slaappsycholoog Dr. Katherine Hall probeerden de oorzaken van deze effecten te begrijpen en te verklaren. Dit is wat Dr. Hall zei over slaapproblemen door horrorfilms:

"Nachtmerries worden veroorzaakt door stress en horrorfilms zijn speciaal ontworpen om emoties te verhogen. Ze gebruiken psychologische trucs om illusies van spanning en gevaar te creëren die stress en angst veroorzaken. Deze stress nemen we vervolgens mee naar bed, waardoor onze hersenen niet meer kunnen ontspannen en uitschakelen."

Kijk hier The Watcher



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen