'Game of Thrones' en 'The Sandman'-schrijvers hebben bloedhekel aan series die afwijken van origineel

De schrijvers weten vooral het eigen pad opgaan van producers af te keuren.

Glenn Walsh, 29-10-2022 12:30

Veel fans zullen zich het laatste seizoen van Game of Thrones nog wel herinneren. De immer populaire en vooral geliefde serie heeft tijdens het laatste seizoen veel kwaad bloed gezet bij fans. De serie was al voorbij het bronmateriaal van George R.R. Martin en nu vertelt hij wat hij hier precies van vindt.
Het was al een tijd bekend dat de tijdlijn van het verhaal uit de serie Game of Thrones de boeken voorbij zou gaan. Schrijver van de boeken waar de serie op gebaseerd is George R.R. Martin was nog volop aan het schrijven toen de producenten van de serie hun eigen pad opgingen. Volgens velen werd de serie hier niet bepaald beter op. In een recent interview vertelt hij dat de mensen die dit doen "volslagen idioten" zijn.

Nee, ik doe het zelf wel
Tijdens de promotie van zijn boek The Rise of the Dragon: An Illustrated History of the Targaryen Dynasty kwam hij naast schrijver van de Netflix's hitserie The Sandman Neil Gaiman te zitten en werden hen vragen gesteld over hoe dicht Hollywood producers bij het oorspronkelijk verhaal moeten blijven.

Martin vertelde dat het altijd een goede vraag is. Hij zegt ook dat in Hollywood er zo'n gezegde is als producers een geadapteerd verhaal willen brengen dat ze zeggen "Nee ik ga mijn eigen weg in. Hij heeft daar een bloedhekel aan. Ook Gaiman onderschrijft dit. Mensen hebben al 30 jaar lang The Sandman proberen te maken op hun eigen manier, zonder überhaupt het verhaal te hebben gelezen.

Gelukkig zijn de meeste mensen over het algemeen blij met de series. Kijk Game of Thrones en het recente House of the Dragon op HBO Max en The Sandman op Netflix.
Bron: Variety

Lees meer over: Game of Thrones, The Sandman, George RR Martin, Neil Gaiman, House of the Dragon, HBO Max, Netflix

Populair nieuws