search
Bedenker 'Hannibal' reageert op beschuldiging 'queerbaiting'
Series / Nieuws

Bedenker 'Hannibal' reageert op beschuldiging 'queerbaiting'

Is de relatie tussen Will Graham en Hannibal Lecter 'queerbaiting'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hannibal, de serie gebaseerd op de boeken van Thomas Harris, hield de kijker van 2013 tot 2015 in zijn greep. Nog steeds wachten de fans op het kleinste beetje nieuws van een vierde seizoen.

In de serie spelen de seriemoordenaar en kannibaal Hannibal Lecter gespeeld door Mads Mikkelsen en FBI profiler Will Graham (Hugh Dancy) drie seizoenen lang een gevaarlijk en intens kat-en-muisspel. Vaak zo intens dat het de vraag is of er misschien geen homoseksuele ondertoon in zit. Dit leidde tot beschuldigingen van queerbaiting aan het adres van bedenker Brian Fuller.

Cynisch en een beetje kloterig
Fuller, die eerder de LGBTQ+ docuserie Queer For Fear voor de horror streaming site Shudder maakte, houdt wel van queer subtext in zijn werk. In een recentelijk interview met IndieWire gaat Fuller in op deze beschuldigingen:

"Ik ben trots op de expliciete queerness van die relatie. De groeiende relatie tussen Will en Hannibal voelde nooit als uitbuiting. Het voelde authentiek aan: iemand die zich ooit als heteroseksueel identificeerde in een complexe, intieme relatie met iemand van het zelfde geslacht," vindt Fuller. "Om het weg te zetten als queerbaiting is, eerlijk gezegd, cynisch en een beetje kloterig.".

Modewoord
Fuller gelooft niet in queerbaiting: "Ik denk dat het een modewoord is voor mensen om iets te vinden of te klagen omdat ze vinden dat ze zijn gedupeerd of misleid."

Op dit moment is de serie in Nederland nergens te streamen, behalve op de site van NBC.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen