Deze 3 aangrijpende oorlogsseries kijk je nu bij Netflix

Op Netflix staan oorlogsseries van over de hele wereld over verschillende conflicten.

Mitchell van Vuren, 3 november 2022 17:04

Netflix heeft een schat aan oorlogseries, die niet over enkel de Tweede Wereldoorlog gaan. Ontdek of deze oorlogsseries uit verschillende landen en periodes bij jou passen!
WWII in Color: Road to Victory | Netflix | 10 afleveringen
In deze ingekleurde documentairereeks worden de grootste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog herverteld. In mei 1940 zette een Duits offensief Britse troepen vast aan de Franse kust, wat de doorsnee kijker mogelijk nog weet van Dunkirk.

Een heldhaftige burgerbeweging slaagde erin om de troepen te evacueren en inspireerde zo een hele natie. De geallieerden wisten het tij te keren, en zetten hun lange opmars naar Berlijn voort.


Age of Samurai: Battle for Japan | Netflix | 6 afleveringen
Met levendige re-enactments en uitvoerige commentaren wordt het feodale Japan van de zestiende eeuw nieuw lezen ingeblazen. In de Canadees-Amerikaanse documentaire wordt de periode van 1551 tot 1616 weergegeven tijdens de laatste fase van de Sengoku-periode (The Age of Warring States). Bereid je voor op samurais, intrige en een hoop geweld!


Rebellion | Netflix | 2 seizoenen
De historische serie toont het gefictionaliseerde verhaal van meerdere mensen uit Dublin tijdens de Opstand van 1916, aangewakkerd door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Als de verwachtingen van een korte en glorieuze campagne van het VK in rook opgaan, wordt de sociale stabiliteit aangetast en komt het Ierse nationalisme van de grond.

De tumultueuze gebeurtenissen, die na de opstand volgen, worden gezien door de ogen van een groep vrienden in Dublin, Belfast en Londen. Door hun tegenstrijdige rollen in het conflict komen ze tegenover elkaar te staan in het verhaal van de onafhankelijkheid van Ierland.


Bron: Netflix

Lees meer over: netflix, rebellion, world war 2, ww2 in color road to victory, rebellion, age of samurai battle for japan

Populair nieuws