search

Ons nieuws van donderdag 3 november 2022

Meer details over waarom Henry Cavill vertrekt bij 'The Witcher'
Series / Nieuws

Meer details over waarom Henry Cavill vertrekt bij 'The Witcher'

Onlangs kondigde Netflix aan dat Henry Cavill niet meer in The Witcher te zien zal zijn. Nu zijn er meer details over dit vertrek gedeeld.

Het was schokkend nieuws toen bekend werd gemaakt dat Henry Cavill niet meer in The Witcher gaat verschijnen na het derde seizoen. Nu zijn er meer details onthuld over dit opmerkelijke vertrek.

Meteen na de onthulling van het nieuws dacht iedereen dat Cavill simpelweg vond dat het tijd was voor hem om te vertrekken, maar er blijkt meer achter te zitten. Cavill overwoog al eerder om de serie achter zich te laten, namelijk.

Vertrek Henry Cavill The Witcher
Volgens Redanian Intelligence, een bron goed bekend met de gang van zaken bij de productie van de Netflix-serie, overwoog Cavill na het tweede seizoen al om te stoppen met The Witcher.

Dit kwam door meningsverschillen met de producenten betreffende de content van de serie en de rol van Geralt. Maar laten we eerlijk zijn, we hoefden geen betrouwbare bronnen te hebben om te begrijpen waarom Cavill niet tevreden is over zijn rol in de serie.

Het is algemeen bekend dat Henry Cavill groot fan is van het bronmateriaal van The Witcher. De serie wijkt echter vaak van de boeken af, en Geralt speelt een minder centrale rol dan boeklezers gewend zijn.

We gaan zien wat de rol van Geralt in The Witcher seizoen drie is. Vanaf seizoen vier moeten we het met Liam Hemsworth doen. Veel succes, Liam!

The Witcher is nu te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aan dit 'Andor'-personage gaan fans een hekel hebben
Series / Nieuws

Aan dit 'Andor'-personage gaan fans een hekel hebben

Actrice Denise Gough, die Dedra Meero speelt in Andor, zegt dat fans binnenkort niet meer voor haar personage zullen juichen.

Andor-actrice Denise Gough, die Dedra Meero speelt in de nieuwe Star Wars-serie, zegt dat fans momenteel nog voor haar personage juichen. Maar binnenkort zal daar verandering in komen.

Andor betekent de terugkeer voor verschillende personages die we voor het eerst zagen in Rogue One: A Star Wars Story. Het titulaire personage Cassian Andor natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook Saw Gerrera. Maar er is ook genoeg ruimte voor nieuwe personages.

Dedra Meero in Andor
Zoals Dedra Meero. Volgens de actrice Denise Gough heeft hoofdschrijver Tony Gilroy haar op sympathieke wijze geïntroduceerd in het verhaal, waardoor ze nu een fan-favoriet is geworden. Dat ze er maar van geniet, want hier gaat binnenkort schijnbaar verandering in komen.

Aldus de actrice zelf. Binnenkort wordt namelijk duidelijk wat de ware aard van Dedra is, en daar zullen kijkers geen fan van zijn:

"Tony schreef de eerste paar scènes zo dat we juichten voor Dedra, maar aan het einde doe je dat niet meer. Ze is niet zomaar een vrouw in een mannenwereld, maar een fascist in een wereld van fascisten. Het was belangrijk om te laten zien dat macht vrouwen net zoveel beïnvloedt als mannen."

Nieuwe Andor-afleveringen verschijnen iedere week op Disney Plus. Het eerste seizoen bestaat uit twaalf afleveringen, waarvan er nog drie moeten verschijnen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 aangrijpende oorlogsseries kijk je nu bij Netflix
Series / Netflix Kijktip

Deze 3 aangrijpende oorlogsseries kijk je nu bij Netflix

Op Netflix staan oorlogsseries van over de hele wereld over verschillende conflicten.

Netflix heeft een schat aan oorlogseries, die niet over enkel de Tweede Wereldoorlog gaan. Ontdek of deze oorlogsseries uit verschillende landen en periodes bij jou passen!

WWII in Color: Road to Victory | Netflix | 10 afleveringen
In deze ingekleurde documentairereeks worden de grootste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog herverteld. In mei 1940 zette een Duits offensief Britse troepen vast aan de Franse kust, wat de doorsnee kijker mogelijk nog weet van Dunkirk.

Een heldhaftige burgerbeweging slaagde erin om de troepen te evacueren en inspireerde zo een hele natie. De geallieerden wisten het tij te keren, en zetten hun lange opmars naar Berlijn voort.Age of Samurai: Battle for Japan | Netflix | 6 afleveringen
Met levendige re-enactments en uitvoerige commentaren wordt het feodale Japan van de zestiende eeuw nieuw lezen ingeblazen. In de Canadees-Amerikaanse documentaire wordt de periode van 1551 tot 1616 weergegeven tijdens de laatste fase van de Sengoku-periode (The Age of Warring States). Bereid je voor op samurais, intrige en een hoop geweld!Rebellion | Netflix | 2 seizoenen
De historische serie toont het gefictionaliseerde verhaal van meerdere mensen uit Dublin tijdens de Opstand van 1916, aangewakkerd door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Als de verwachtingen van een korte en glorieuze campagne van het VK in rook opgaan, wordt de sociale stabiliteit aangetast en komt het Ierse nationalisme van de grond.

De tumultueuze gebeurtenissen, die na de opstand volgen, worden gezien door de ogen van een groep vrienden in Dublin, Belfast en Londen. Door hun tegenstrijdige rollen in het conflict komen ze tegenover elkaar te staan in het verhaal van de onafhankelijkheid van Ierland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-ster komt met nóg een prequel-idee
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-ster komt met nóg een prequel-idee

De The Walking Dead-actrice Lauren Ridloff heeft een goed idee voor een prequel-serie.

Alsof er nog niet genoeg The Walking Dead spin-offs in ontwikkeling zijn, blijkt de actrice Lauren Ridloff het een goed idee te vinden om ook voor haar een prequel-serie te ontwikkelen.

Die prequel zou dan gaan over haar personage Connie en haar zus Kelly (Angel Theory). Connie en Kelly verschenen voor het eerst in seizoen 9 van de populaire serie, momenten nadat Rick Grimes verdween in een helikopter.

Connie en Kelly-prequel
In die paar momenten na het verdwijnen van Rick verstrijken er echter wel zes jaar. Maar wat er gebeurde er in die paar jaren voordat we de personages ontmoette in The Walking Dead? Volgens Ridloff schuilt daar een verhaal in dat ze wel zou willen vertellen.

"Ik zou graag een prequel zien voor Connie en Kelly, omdat ik denk dat de relatie tussen die twee zeker interessant is - ze zijn zussen en Kelly's verhaal met haar gehoorverlies en hun leeftijdsverschil."

Momenteel zijn er al meerdere The Walking Dead spin-offs in ontwikkeling. Zo werkt AMC aan een spin-off voor Daryl Dixon, Rick en Michonne en ten slotte een spin-off over Maggie en Negan.

The Walking Dead-afleveringen zijn te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Wars'-serie debuteert met 100%-score
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Wars'-serie debuteert met 100%-score

Deze nieuwe 'Star Wars'-serie is meteen een groot succes.

De nieuwe geanimeerde Star Wars-serie op Disney+ genaamd Star Wars: Tales of the Jedi doet het enorm goed bij de critics. De serie krijgt namelijk een score van maar liefst 100% op Rotten Tomatoes.

Star Wars: Tales of the Jedi is een week geleden uitgekomen en wordt ontzettend goed ontvangen. De serie krijgt op Rotten Tomatoes een zeldzame score van 100% van de critics. En niet alleen zij blijken fan, want van het publiek krijgt de serie een score van 95%.

Veel bekende personages
Dit nieuwe deel van de Star Wars-franchise is een anthologieserie die opgedeeld is in twee verschillende paden. Eén is het pad van Ahsoka Tano en het andere is van Count Dooku. De laatste aflevering is losjes gebaseerd op het boek Ahsoka van E. K. Johnston.

In de serie komen veel bekende personages terug. Zo zien we onder andere Liam Neeson als Qui-Gon Jinn, Ashley Eckstein als Ahsoka Tano, James Arnold Taylor als Obi-Wan Kenobi en Matt Lanter als Anakin Skywalker.

De 6 afleveringen van Star Wars: Tales of the Jedi zijn nu te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Manifest' heeft nu een veiligheidsvideo voor in vliegtuig
Series / Trailer

'Manifest' heeft nu een veiligheidsvideo voor in vliegtuig

Om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen van 'Manifest' heeft Netflix een veiligheidsvideo op YouTube geplaatst.

Het eerste deel van seizoen 4 van Manifest verschijnt morgen op Netflix. Om ons alvast in de stemming te brengen heeft Netflix op YouTube, geheel in thema, een Manifest veiligheidsvideo voor in het vliegtuig geplaatst.

Manifest werd oorspronkelijk na 3 seizoenen gecanceld door NBC. De serie verscheen hierna echter op Netflix en was hier zo populair dat Netflix besloot om een vierde seizoen te maken. Dit seizoen zal ook gelijk het laatste seizoen zijn.

Opgedeeld in twee delen
Seizoen 4 van de serie zal bestaan uit twee delen, waarvan de eerste op 4 november uitkomt. Tussen beide delen van 10 afleveringen zit een korte pauze. Er is nog niet bekend wanneer deel twee zal verschijnen.

In de veiligheidsvideo die Netflix op YouTube heeft gezet geeft de cast alvast wat informatie over het nieuwe seizoen. Dit doen ze in de vorm van de veiligheidsuitleg die je in een vliegtuig krijgt. Ze waarschuwen onder andere dat je absoluut geen spoilers mag geven.

Het eerste deel van Manifest seizoen 4 is vanaf 4 november te zien op Netflix. Hieronder kun je de veiligheidsvideo bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie 'The Sandman' al na een seizoen gecanceld door Netflix?
Series / Nieuws

Topserie 'The Sandman' al na een seizoen gecanceld door Netflix?

Netflix laat eindelijk weten of er een nieuw seizoen komt van 'The Sandman'.

Het nieuws liet even op zich wachten en fans waren al bijna bang dat The Sandman gecanceld zou worden. Maar gelukkig heeft Netflix drie maanden nadat het eerste seizoen uitkwam eindelijk bevestigd dat er een nieuw seizoen aankomt.

Nadat er jaren tevergeefs geprobeerd was om een film te maken van Neil Gaiman's grafische roman, kreeg The Sandman dit jaar de live-action versie waar fans op hoopten. Het bleef na dit eerste seizoen echter verdacht lang stil bij Netflix, waardoor veel kijkers dachten dat de serie misschien gecanceld was.

Eindelijk duidelijkheid
Nu heeft Netflix eindelijk bekend gemaakt dat er wel degelijk een nieuw seizoen aan zit te komen. Seizoen 1 is erg goed ontvangen, dus op dat vlak komt het ook niet helemaal als een verrassing. Er is nog niet bekend wanneer het filmen zal beginnen of waar het seizoen over zal gaan.

Wel weten we dat het tweede seizoen weer gebaseerd zal zijn op het werk van Neil Gaiman. Het eerste seizoen ging over zijn eerste twee grafische romans, dus als deze trend zich voortzet zullen de volgende twee de basis zijn voor het nieuwe seizoen.

The Sandman is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Relatie tussen nerd en bevallige buurvrouw in 'The Big Bang Theory', kan dat ook in het echte leven?
Series / Nieuws

Relatie tussen nerd en bevallige buurvrouw in 'The Big Bang Theory', kan dat ook in het echte leven?

Fans van 'The Big Bang Theory' laten zich uit over relatie tussen Penny en Leonard.

Leonard en Penny zijn misschien wel het belangrijkste koppel in The Big Bang Theory. Er lijkt geen enkele fan te zijn die geen mening heeft over dit stel. Veel fans kunnen zich vinden in hun relatie, terwijl anderen denken dat het totaal onrealistisch is.

Er is een peiling geweest op Reddit met de vraag in hoeverre de fans een dergelijke relatie realistisch achten. Het blijkt dat de meningen bijna gelijk verdeeld zijn, waarbij 45% van de Big Bang Theory-fans de relatie onrealistisch achten. Welke redenen hebben zij daarvoor?

Onrealistisch
Ten eerste vindt de meerderheid van de ongelovigen dat Leonard en Penny niets met elkaar gemeen hebben. Zij is knap, hij niet. Hij is slim, zij niet. Hij geeft er om, zij niet. Ten tweede merken fans op dat de relatie tussen Leonard en Penny te disfunctioneel en te giftig is om lang te kunnen blijven voortduren.

Realistisch
De meerderheid van de fans gelooft echter wel degelijk dat de vreemde chemie die Leonard en Penny met elkaar hebben ook in het echte leven te vinden is.

Kijk The Big Bang Theory en de chemie tussen Leonard en Penny terug op HBO MaxInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'The Last Movie Stars'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Last Movie Stars'

Zolang je deze serie niet beschouwt als een documentaire maar als een eerbetoon, is hij acceptabel.

Regie: Ethan Hawke | Cast (stemmen): Laura Linney (Joanne Woodward), George Clooney (Paul Newman), Zoe Kazan (Jackie McDonald), Josh Hamilton (George Roy Hill), Barry Poltermann (Stewart Stern), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 48-76 minuten | Jaar: 2022

Ook documentaires hebben een scenario. Weliswaar niet zoals bij fictie, maar na al het vooronderzoek helpt het de maker om eerst alles op een rijtje te hebben alvorens te gaan filmen. Regisseur Ethan Hawke lijkt bij de documentaireserie The Last Movie Stars niet slechts het scenario te hebben overgeslagen, maar vertelt zelfs dat hij al aan dit project was begonnen zonder enig idee hoe hij het moest aanpakken. En dat is te zien.

Hawke draait al sinds zijn tienertijd als acteur mee in Hollywood, maar heeft ook enkele titels op zijn cv staan waarvoor hij fungeerde als regisseur, waaronder een documentaire. Wellicht is dat de reden dat de dochter van acteerlegende Paul Newman hem benaderde voor een project over haar vader en diens tweede echtgenote Joanne Woodward, een actrice met minder roem maar meer talent. Of misschien omdat ze wist dat iemand uit hetzelfde vak zich niet al te negatief zou uitlaten over deze twee collega's.

Wat de reden ook is, dat laatste is in ieder geval uitgekomen: Hawke en al zijn medeacteurs kunnen niets anders dan lof uitspreken over Newman en Woodward, ondanks dat hun huwelijk meerdere donkere hoofdstukken bevatte. Daarom is dit geen documentaire, maar een eerbetoon. En in die hoedanigheid kan The Last Movie Stars er net mee door.

Hawke kreeg als bronmateriaal een doos vol manuscripten, interviews op papier uit de tijd dat Newman interesse had in het schrijven van een autobiografie. Hawke trommelde zijn beroemde connecties op om de namen in die manuscripten een stem te geven. Dat combinerend met een hoop beeldmateriaal (voornamelijk filmfragmenten) vult hij zes lange afleveringen die een blik werpen op het privéleven van het bijzondere koppel.

Hawke portretteert ze van het begin van hun carrière tot aan het einde. Terwijl we de anekdotes over gedrag op de set en hun privéleven aanhoren, komen er in redelijk chronologische volgorde beelden voorbij van scènes uit hun films. Er is gekozen voor het tonen van het totaalplaatje, waardoor interessante onderwerpen slechts oppervlakkig worden aangeboord voordat alweer het volgende aan bod komt. Aan het einde van de reis heb je iets meer geleerd over deze twee mensen, maar niet bijzonder veel en zeker niets onverwachts.

Er is bijvoorbeeld het gegeven van Woodwards grotere acteertalent, terwijl het uiteindelijk toch haar echtgenoot was die roem verwierf. Met de komst van hun eerste kind kreeg zij even geen nieuwe rollen aangeboden en kwam hij in sneller vaarwater terecht. Met moeder thuis om op alle kinderen te passen (want die uit zijn vorige huwelijk stonden soms ook onder haar toezicht) kon Newman vrijuit alles accepteren. In latere jaren kreeg hij een passie voor autoracen, terwijl die van haar steevast bij acteren lag. Zonde dat de betere acteur in de schaduw is beland.

Of het zware alcoholisme waaraan Newman leed, als we de verhalen mogen geloven. Het wordt af en toe benoemd, op zo'n manier dat het lijkt alsof het een grote impact had op zijn huwelijk en zijn kinderen. Maar voordat je er het fijne van komt te weten wordt het volgende onderwerp alweer aangesneden. Hawke wil graag meerdere decennia behandelen, waardoor hij nergens lang genoeg bij stil kan staan.

De wijze waarop is ook niet altijd even best. Je hoort bekende acteurs een voice-over doen alsof ze de mensen zijn die voor Newmans autobiografie werden geïnterviewd. Hun dialoog wordt af en toe overstemd door een achtergrondmuziekje dat continu loopt. Terwijl je naar dit alles luistert, kijk je naar de beelden van filmscènes. Soms zijn die dusdanig interessant dat het moeilijk is om überhaupt te volgen wat er wordt verteld.

Het is een rommeltje. Maar geen oninteressant rommeltje. In het artiestenwereldje met botsende ego's en kwetsbaar zelfvertrouwen lopen de meeste relaties algauw op de klippen, maar die van Newman en Woodward hield ondanks alle tegenslagen stand. Ze hebben in ieder geval een groot aantal producties samen gedaan, zowel als acteerpartners of met hem als regisseur en haar in de hoofdrol. Misschien zit daar een les in, maar Ethan Hawke heeft die (nog) niet geleerd.

★★★☆☆

The Last Movie Stars is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een verwijderde tweet kondigt terugkeer 'The Sandman' aan
Series / Nieuws

Een verwijderde tweet kondigt terugkeer 'The Sandman' aan

De hitserie 'The Sandman' is eindelijk vernieuwd door Netflix en zal dan ook terugkomen met een tweede seizoen.

Het is alweer bijna 3 maanden geleden dat The Sandman uitkwam op Netflix. Nu is de serie eindelijk vernieuwd om het verhaal verder te verstellen.

Het duurde heel lang voordat The Sandman verfilmd kon worden. Al jarenlang lukte het niet om Neil Gaiman's graphic novel te verfilmen, maar uiteindelijk is het gelukt.

The Sandman was meteen een groot succes en na het einde van seizoen 1 wilde iedereen een tweede seizoen.

Er was heel veel verwarring rondom deze vernieuwing. De serie scoorde namelijk heel goed en stond bovenaan de hitlijsten, maar werd maar niet vernieuwd.

Een verwijderde tweet
Het officiële twitter-account van DC Comics kondigde de vernieuwing van The Sandman aan. Deze tweet is sindsdien al weer verwijderd van Twitter.

Er is verder dan deze verwijderde tweet nog helemaal niets bekend over het tweede seizoen. Het is dan ook niet duidelijk in welke ontwikkelingsfase de serie is of wanneer het filmen kan beginnen.

Bekijk hier het eerste seizoen van The SandmanInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Women in Taipei'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Women in Taipei'

Het leven van een moderne vrouw in Taipei kan nog behoorlijk dramatisch én kleinzielig zijn.

Regie: Yun-chan Lee | Cast: Lun-mei Gwei (I-shan Lin), Edison Wang (Cheng-en Li), Kimi Hsia (Hui-ju Hsu), Cosmos Lin (I-ching Lin), e.a. | Afleveringen: 11 | Speelduur: 47-60 minuten | Jaar: 2022

Als boegbeeld van diversiteit is het voor Disney+ geen onverwachte zet om een serie aan te bieden over een moderne vrouw in het Taiwanese zakenleven. Het scala aan Oost-Aziatische series wordt door de groeiende populariteit van K-drama's steeds breder, maar gek genoeg heeft Disney+ juist een serie aangekocht die al veel kritiek te verduren heeft gehad vanwege onjuiste representatie.

Tegen de wil van haar moeder in trekt hoofdpersoon I-shan van het saaie platteland naar Taipei, de spannende hoofdstad van Taiwan. Wonen in de bruisende metropool is voor haar een droom die uitkomt, maar integreren met de stadsmensen is moeilijker dan ze had verwacht. Voor meer dan tien jaar volgt de kijker haar transformatie tot een moderne zakenvrouw, met alle voorspelbare twintiger- en dertigerproblemen die daarbij gepaard gaan.

Het verhaal van I-shan is er een van zovelen. Women in Taipei is dan ook een bewerking van de Japanse dramaserie Tokyo Girl van enkele jaren geleden. Binnen de Chinese taalgemeenschap zijn ook de gelijkenissen groot met de serie Ode to Joy uit 2016 over drie moderne vrouwen in Shanghai. Kan deze dramaserie dan een uniek perspectief bieden op het leven van een vrouw in Taiwan?

Iedere aflevering lijkt in eerste instantie te draaien om I-shan zelf, maar telkens weer blijkt er een man nodig om een beetje leven in de brouwerij te brengen. Gezeten in hippe barretjes en bij straatkraampjes krijgt I-shan het nauwelijks voor elkaar om eerlijk te zijn tegen haar vrijers, en in de volgende aflevering dient de volgende zich dus weer aan. Het resultaat is een verslag van haar carrière die is opgedoft met een rits aan seksuele escapades, inclusief een affaire en een giftige relatie met een witte buitenlander. Het leven is maar spannend in Taipei...

Juist door deze verheerlijking van de hoofdstad kon de serie binnen Taiwan rekenen op forse kritiek. Er barstte een internetstorm los over het feit dat Taipei werd neergezet als een baken van progressie, terwijl het platteland maar werd afgebeeld als achterhaald. Het publiek was niet gediend van deze stereotypering, die nu over de hele wereld wordt verspreid via Disney+. Women in Taipei blijkt dus eerder te gaan over vrouwen in een verzonnen metropool, die onder geen enkele voorwaarde te min zou mogen zijn voor een vergelijking met Singapore, New York of Parijs.

Voor dramafans heeft de Taiwanese serie voldoende munitie in huis, maar jammer genoeg worden de afleveringen al gauw repetitief door het korte houdbaarheidsdatum van I-shans romantische interesse. De flinke dosis politiek en geroddel op haar werk maakt de serie er verder niet charmanter op. Als puntje bij paaltje komt toont Women in Taipei zich voornamelijk een handleiding om een verwaande workaholic te worden in een onrealistische weergave van Taipei. Bij Disney worden fantasieën waarheid en deze serie doet zijn status als opgepompte yuppendroom zeker eer aan.

★☆☆☆☆

Women in Taipei is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans boos om hercasting Henry Cavill in 'The Witcher'
Series / Nieuws

Fans boos om hercasting Henry Cavill in 'The Witcher'

Fans zijn niet blij met het vertrek van Cavill als The Witcher en hebben een petitie opgesteld.

Henry Cavill maakte bekend dat hij na seizoen 3 van The Witcher niet meer terug zou komen. Toen fans dit hoorden waren ze het er niet helemaal mee eens.

Het is opvallend dat fans zo boos zijn dat Henry Cavill niet meer terugkomt. Toen bekend werd gemaakt dat Cavill als The Witcher gecast was, waren fans namelijk niet helemaal zeker van deze keuze.

Cavill pakte iedereen echter meteen in met zijn geweldige optreden. Nu zijn fans opnieuw boos, maar willen ze juist dat Cavill blijft.

Fans van The Witcher zijn ook niet blij met de hercasting van Cavill. Liam Hemsworth heeft namelijk de rol gekregen van The Witcher, maar fans willen Cavill niet kwijt.

Een belangrijke petitie
Een paar dagen nadat bekend was gemaakt dat Cavill niet meer terug zou komen, is er een petitie aangemaakt. Fans hopen dat ze het voor elkaar krijgen dat Cavill weer terugkomt en zijn rol als The Witcher behoudt.

De petitie heeft op dit moment al meer dan 26.000 handtekeningen op Change.org.

Bekijk hier The WitcherInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legion' actrice nu ook gecast in 'Agatha: Coven of Chaos'
Series / Nieuws

'Legion' actrice nu ook gecast in 'Agatha: Coven of Chaos'

Deze actrice uit 'Legion' gaat nu ook de cast van 'Agatha: Coven of Chaos' versterken.

Er is weer iets meer bekend over de nieuwe Wandavision-spin-off Agatha: Coven of Chaos. Een nieuwe actrice gaat de serie versterken.

Agatha speelde de belangrijkste antagonist in Wandavision en in haar nieuwe serie zal er meer bekend worden over Agatha zelf en haar verleden.

Er is nog maar heel weinig bekend over deze serie. Wel weten we dat Joe Locke een rol heeft. Maar nu komt er nog iemand de MCU versterken.

Een nieuw castlid
Er ging al een tijdje een gerucht over wie er gecast was in Agatha: Coven of Chaos. Veel mensen dachten dat Aubrey Plaza gecast was.

Nu is bekend gemaakt dat Plaza inderdaad de cast komt versterken. Welke rol ze gaat spelen, is nog een groot geheim voor iedereen.

Dit is echter niet de eerste Marvel-serie waarin Plaza te zien is. Ze speelde al eerder lenny Busker in Legion, een serie die zich afspeelt in de wereld van X-Men.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het zesde seizoen van 'Elite' draait om wraak, blijkt uit nieuwste trailer
Series / Trailer

Het zesde seizoen van 'Elite' draait om wraak, blijkt uit nieuwste trailer

Het zesde seizoen van 'Elite' is bijna te zien op Netflix en als we de nieuwe trailer mogen geloven, zit het vol met wraak.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog even geduld en het zesde seizoen van de Spaanse dramaserie Elite staat op Netflix. Woensdag maakte de streamingdienst de officiële trailer bekend.

18 november start alweer het zesde seizoen van Elite. Eerder kregen we al een teaser vol pikante beelden van het nieuwe deel te zien. Over het daadwerkelijke verhaal werd toen nog niets bekend gemaakt.

Elite
Met de komst van de nieuwste trailer weten we nu wél waar het zesde seizoen van Elite over gaat. Alles wijst erop dat wraak in verschillende verhaallijnen de boventoon gaat voeren.

Daarnaast krijgen we natuurlijk ook antwoord op de vraag wat er met Samuel is gebeurd. We zien Ari op een begraafplaats waarmee de makers suggereren dat hij is overleden. Zeker weten doen we het met Elite natuurlijk nooit.

Nieuwe acteurs
Er worden ook een aantal nieuwe castleden geïntroduceerd. Zoals Ander Puig, het eerste transgender-personage in de serie.

De trailer van het zesde seizoen van Elite bekijk je hieronder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer van Italiaanse misdaadserie 'Blocco 181' is snoeihard
Series / Trailer

Trailer van Italiaanse misdaadserie 'Blocco 181' is snoeihard

SkyTV deelt de snoeiharde trailer van 'Blocco 181'. Deze Italiaanse serie moet je zien!

Goed nieuws voor fans van Italiaanse misdaadseries. De keiharde show Blocco 181 staat eindelijk op SkyShowtime.

De Britse zender SkyTV deelt speciaal voor de gelegenheid de trailer van het eerste seizoen. Het belooft een hoop actie, spanning en liefde.

Blocco 181
Blocco 181 speelt zich af in een multiculturele buitenwijk van Milaan: blok nummer 181. Hier volgen we hoofdrolspelers Bea (Laura Osma), Ludo (Alessandro Piavani) en Mahdi (Andrea Dodero). Ze verkeren in een driehoeksverhouding.

In de trailer van het eerste seizoen zien we hoe de wijk geteisterd wordt door geweld. Ook krijgen we alvast een voorproefje van de liefdesrelatie van het trio met nogal wat grafische, pikante beelden.

Sky Showtime
Blocco 181 werd al in mei 2022 uitgebracht, maar is nu dan ook eindelijk te zien in Nederland op de nieuwe streamingdienst SkyShowtime. De serie is geregisseerd door Giuseppe Capotondi, die je kan kennen van Suburra "“ Blood on Rome.

Nieuwsgierig naar Blocco 181? Je bekijkt de trailer hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet zombies of soldaten, maar dit is het meest gevaarlijke in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Niet zombies of soldaten, maar dit is het meest gevaarlijke in 'The Walking Dead'

Wat blijkt: de echte reden waarom de Commonwealth in 'The Walking Dead' zo gevaarlijk is, heeft helemaal niets met zombies of soldaten te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wie aan de Commonwealth denkt in The Walking Dead, gaat er waarschijnlijk vanuit dat zombies of het leger het meest gevaarlijke is waar de inwoners mee te maken krijgen.

Het meeste gevaar van The Walking Dead's Commonwealth ligt echter niet in zijn militaire kracht of ondoden, maar in iets heel anders. Dat blijkt uit de meest recente aflevering van seizoen 11: Outpost 22.

Commonwealth
Hierin zien we dat de helft van de hoofdrolspelers in de Commonwealth gevangen zit in een werkkamp. De anderen zijn op de vlucht. Alexandrië is gevallen en dat zal voor de naastgelegen gemeenschappen niet lang meer duren.

Tel daarbij op dat Pamela Milton waarschijnlijk ook nog eens de kracht heeft om zombies op te roepen en je zou zeggen dat het niet gevaarlijker kan.

Dat is dus niet waar. Het echte gevaar van de Commonwealth schuilt hem in verdeling. Constant wanneer er groepjes dreigen te vormen, zorgt Pamela ervoor dat ze uit elkaar gehaald worden.

Scheiding
Zo klaagt Carol in de 21e aflevering van seizoen 11 dat ze Daryl nauwelijks meer ziet, sinds ze haar nieuwe baan bij de Commonwealth heeft. Ook Negan merkt het in de aflevering op tegen Ezekiel: "Deze plek gedijt bij het scheiden van mensen."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster 'The Last of Us' geeft verschijningsdatum prijs
Series / Posters

Poster 'The Last of Us' geeft verschijningsdatum prijs

HBO Max deelt eindelijk de releasedatum van de hoog geanticipeerde serie 'The Last of Us'.

Na lang wachten laat HBO Max de exacte releasedatum weten van het eerste seizoen van de serie The Last of Us door middel van een poster. Vanaf 2023 zal de serie eindelijk te zien zijn bij de streamingdienst.

Het is twee jaar geleden dat HBO aankondigde een tv-serie te maken gebaseerd op Naughty Dog's PlayStation 3 megahit The Last Of Us. In de serie speelt Pedro Pascal van The Mandalorian de rol van Joel en Bella Ramsey van Game of Thrones de rol van Ellie.

De show wordt geschreven en geproduceerd door Naughty Dog's co-president Neil Druckmann, en Craig Mazin, die eerder zowel schrijver als producent was voor HBO's veelgeprezen miniserie Chernobyl.

Per ongeluk geleaked
Fans zagen de releasedatum van de show per ongeluk op HBO Max staan voordat de streamingdienst de officiële poster uitbracht. De datum was blijkbaar voor eventjes te zien in de beschrijving van de trailer van het eerste seizoen.

Al snel hierna gaf HBO Max echter zelf de poster met de officiële datum vrij. Hieruit is duidelijk dat de serie vanaf 15 januari op HBO Max te zien zal zijn.

Hieronder is de tweet waarin HBO Max de poster laat zien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Dode draak-achtige baby van Rhaenyras uit 'House of the Dragon' van dichtbij onthuld
Series / Nieuws

Dode draak-achtige baby van Rhaenyras uit 'House of the Dragon' van dichtbij onthuld

Er zijn griezelige close-up beelden van 'House of the Dragon' vrijgegeven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In House of the Dragon hebben we maar een klein fragment kunnen zien van de baby van Rhaenyra. Kunstenaar Barrie Gower laat de siliconen baby van dichtbij zien in een instagram post.

In de recente seizoensfinale van House of the Dragon, "The Black Queen," werd Rhaenyra gedwongen om haar doodgeboren kind ter wereld te brengen nadat ze voor het eerst hoorde over de dood van haar vader, koning Viserys.

Het was een akelige scène voor veel kijkers. De scène werd nog heftiger door het feit dat de dochter van de prinses en Daemon een misvormde combinatie van mens en draak bleek te zijn.

We kregen de baby slechts kort te zien in de aflevering, maar Makeup Designer Barrie Gower geeft een close-up van een nogal eng uitziende siliconen baby die voor de show werd gemaakt.

Hieronder zie je de oorspronkelijke post:

Bekijk op instagram


Het is nooit echt goed uitgelegd waarom sommige Targaryen-baby's worden geboren met draakachtige kenmerken, maar van Daenerys en Drogo's doodgeboren kind Rhaego werd gezegd dat hij dezelfde schubben, vleugels en staart had toen hij ter wereld kwam in de finale van seizoen 1 van Game of Thrones.

De heersende theorie is dat Targaryens echt "drakenbloed" in hun aderen hebben stromen, en dat hun kinderen er zo uitzien als ze nog gedragen worden in hun moeders buik. Dit zou verklaren waarom alleen vroeggeboren baby's reptielachtige kenmerken lijken te vertonen.

House of the Dragon is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
YouTuber spendeert 1000 euro aan 'FIFA 23' Packs!
Series / YouTube

YouTuber spendeert 1000 euro aan 'FIFA 23' Packs!

Matthy is dol op FIFA 23 Ultimate Team en pakt zijn PACKS allemaal uit.

YouTuber Matthy is al een tijdje bezig en heeft al flink wat volgers aan zich verbonden. Hij zit namelijk al op 891k abonnees op YouTube.

In zijn nieuwste video €1000 FIFA 23 PACK OPENING spendeert hij duizend piek aan virtuele packs in FIFA 23.

Via de gamemode FIFA 23 Ultimate Team kun je allerlei kaartjes van voetbalspelers bemachtigen. Op die kaarten zie je hoe goed de spelers worden gewaardeerd op verschillende skills. Met de kaartjes stel je jouw eigen 'Ultimate Team' samen.

Uiteraard kosten die packs geld, verdiend door te handelen in de verkregen kaartjes of door ze te kopen met Coins. Matthy gaf voor zijn nieuwste video 1000 euro uit die Coins en haalt de ene naar de andere kaart naar boven van uiteenlopende spelers en met verschillende waardes.

Matthy gaat los in FIFA 23
De video van Matthy is al wel van even geleden toen de game net uitkwam. Toch maakt dat de kijkers die weinig uit aangezien de video binnen een dag al zo'n 200K keer gekeken is.

Voor de liefhebbers hieronder de volledige video €1000 FIFA 23 PACK OPENING!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na lange tijd eindelijk de trailer voor 'Dead to Me' seizoen 3
Series / Nieuws

Na lange tijd eindelijk de trailer voor 'Dead to Me' seizoen 3

Het was even wachten maar binnenkort kunnen we weer genieten van Jen & Judy.

Het komt steeds vaker voor dat kijkers wel eens wat langer moeten wachten op een vervolgseizoen van hun favoriete serie. De producties worden steeds groter en de verwachtingen even zo. Maar voor Dead to Me zit het wachten er op want het nieuwe seizoen komt eraan en een nieuwe trailer is zojuist uitgebracht.

De zwarte komedie kwam uit in 2019 met een tweede seizoen in 2020. Ongetwijfeld heeft de coronapandemie de productie wat vertraging gegeven. De voornaamste reden is dat de maker van de serie Liz Feldman al had besloten om de serie te beëindigen en de tijd wou nemen om een passend en goed laatste seizoen te maken.

Elkaar gevonden in leed
Dead to Me is een zwarte komedie die draait om het leven van de twee vriendinnen Jen, gespeeld door Christina Applegate, en Judy, gespeeld door Linda Cardellini. Zij ontmoeten elkaar terwijl ze rouwen om hun recentelijk overleden partners. In het geval van Judy's verloofde Steve, gespeeld door James Marsden, zit er echter wat meer achter.

Het oogt namelijk allemaal een stuk minder onschuldig dan dat de twee vriendinnen het doen voorkomen. In de trailer is te zien dat Judy een discussie aangaat met een politieagent die vraagt naar het twijfelachtige overlijden van Steve. Dit gaat gepaard met de dames die grote hoeveelheden geld in een tas stoppen en een auto beschieten. Genoeg te zien dus in seizoen drie.

Kijk gauw naar de trailer hieronder. Vanaf 17 november is het derde seizoen van Dead to Me te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'House of the Dragon'? Koop dan nu je eigen stukje Westeros!
Series / Nieuws

Fan van 'House of the Dragon'? Koop dan nu je eigen stukje Westeros!

Het zal mogelijk worden om meerdere iconische momenten en personages de jouwe te maken.

Warner Bros. heeft bekendgemaakt dat ze digitale 'collectibles' gaan uitgeven van de magische wereld van Game of Thrones, waaronder iconische momenten en personages uit de HBO-serie. Met het recente succes van House of the Dragon had de timing haast niet beter kunnen zijn.

De makers van Game of Thrones zijn een samenwerking aangegaan met de digitale marktplaats Nifty's om een collectie aan digitale voorwerpen aan te bieden, die gekoppeld zijn aan de hitserie. De digitale snuisterijen worden verkocht als 'non-fungible token' (NFT's).

NFT's zijn cryptografische 'tokens', die gekoppeld kunnen worden aan digitale en fysieke content. De NFT fungeert als een eigendomsbewijs, wat de laatste jaren heeft geleid tot een globale markt voor digitale kunstwerken, muziek en voorwerpen in videogames.De digitale wereld van Game of Thrones
De nieuwe collectie Game of Thrones: Build Your Realm is ontstaan uit een samenwerking tussen de makers en digitaal productiebedrijf Daz 3D, die zal aftrappen met het uitbrengen van avatars, gebaseerd op personages uit de series.

De collectie is bedoeld om op nieuwe manieren fans te betrekken in de wereld van The Song of Ice and Fire, en is pas het eerste deel van een heel programma. In meerdere hoofdstukken zullen verschillende soorten collectibles worden uitgebracht, zoals iconische momenten, locaties, personages en meer uit de Game of Thrones-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.