Vijf series die door massale invloed van fans gered zijn

Dit gebeurt er wanneer fans massaal hun favoriete shows behoeden van de ondergang

Daan Kusen, 06-11-2022 15:01

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Met het recente cancelen van Westworld, en de fans die zich vrijwel meteen inzetten voor een vijfde seizoen, is het interessant om eens te kijken naar shows die het door invloed van hun fans gered hebben.
1. Community
Er is al veel gezegd en geschreven over Community. Deze serie werd gecanceld door NBC en kreeg een nieuw thuis door een vierde muur doorbrekende opmerking van personage Abed: "Six seasons and a movie". Deze opmerking werd een hashtag en nu is er dan eindelijk een film in productie bij Yahoo.

2. Chuck
Toen de spionnen-serie Chuck na twee seizoenen maar geen hogere kijkcijfers wist te krijgen, was er sprake van het cancelen van de show. Dankzij fans, de cast -en de broodjesketen Subway- kon de serie uiteindelijk nog drie seizoenen er aan plakken.

3. Brooklyn Nine-Nine

Deze comedy serie over een politiebureau, van de makers van Parks & Recreation ging een spannende vierentwintig uur tegemoet toen ze in 2019 gecanceld waren door Fox. Dankzij inzet van fans en van van bekende personen als Lin-Manuel Miranda en Sean Astin werd de serie nog geen dag later opgepakt door NBC. Helaas werden ze twee jaar later weer gecanceld, nu definitief.

4. Sense8
Dat fans een enorme invloed hebben bewijst ook de serie Sense8. De show, van de makers Lana en Lily Wachowski (o.a. bekend van The Matrix), werd na twee seizoenen en een kerstspecial door Netflix gecanceld. Na een maand van protesten en petities van fans kondigde Netflix aan dat de show terug zou komen voor een speciale finale.

5. Timeless
Last, but not least: Timeless! Deze sci-fi show werd door NBC in 2017, maar werd niet lang erna weer opgepakt voor een derde en (voorlopig?) laatste seizoen. Maker Eric Kripke dankte Twitter voor het terugbrengen van de show.

Bron: Insider

Lees meer over: sense8, timeless, brooklyn 99, chuck, community, fans, finale, film, movie, petitie, social media, lin manuel miranda, sean astin

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix