search
De grootse fout van het meest eervolle personage in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

De grootse fout van het meest eervolle personage in 'Game of Thrones'

George R.R. Martin laat zich uit over de acties van Ned Stark in 'Game of Thrones'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De schrijver van de boeken over Game of Thrones, George R.R. Martin, heeft zich onlangs uitgelaten over de levensweg van het personage Ned Stark.

Ned Stark was in de serie echt een 'goodie', een goede man omringd door slechteriken. Volgens George R.R. Martin was de grootste fout van Ned Stark om altijd het eervolle te doen en niet het slimste. Cersei aansporen haar kinderen mee te nemen en King's Landing te ontvluchten, leidde ironisch genoeg uiteindelijk tot zijn eigen dood. Hij werd immers ter door veroordeeld door haar zoon King Joffrey.

Eervol
Toen Ned de incest tussen Cersei en Jamie ontdekte en zich realiseerde dat de kinderen niet door koning Robert werden verwekt, zag Ned dat de enige eervolle optie voor hem was om Cersei te informeren en haar te adviseren te vertrekken. Ned Stark wist dat koning Robert anders hoogstwaarschijnlijk de dood van alle drie de kinderen zou bevelen aldus George R.R. Martin.

De dood van Ned Stark
Ned Stark stelde de eer en het leven van deze kinderen boven politiek en zijn plicht jegens de koning en betaalde hiervoor uiteindelijk met zijn dood.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen