search
Dit kun je verwachten in 'Stranger Things' seizoen 5

Dit kun je verwachten in 'Stranger Things' seizoen 5

De broers Duffer doen een boekje open over de manier waarop ze de populaire serie plannen te eindigen.

Zilko Tarici
Tijdens een zogenaamd For Your Consideration-panel van afgelopen zondag, lieten Stranger Things-bedenkers Matt en Ross Duffer een en ander los over wat we kunnen verwachten van het vijfde en laatste seizoen van de mateloos populaire serie.

Naast de Duffers waren bij het panel ook producent Shawn Levy en acteurs Millie Bobby Brown, Caleb McLaughlin, Priah Ferguson, Jamie Campbell Bower, Joseph Quinn en Eduardo Franco aanwezig.

Komiek Patton Oswalt stelde de vragen en probeerde van de Duffers een nieuwtje over het vijfde seizoen los te krijgen. Daarop werd als volgt gereageerd;

"Zoals wij het zien, is seizoen 5 de optelsom van alle seizoenen, dus er zit een beetje van elk seizoen 1. Eerder was elk seizoen anders; zo was seizoen 3 ons blockbuster-seizoen en was seizoen 4 psychologische horror. Qua toon willen we met seizoen 5 een beetje teruggaan naar seizoen 1."

Qua schaal zullen de allerlaatste afleveringen overigens niet veel afwijken van seizoen 4. De Duffers onthulden tevens dat het script voor de eerste aflevering is afgerond en deze de titel 'The Crawl' draagt.

Jongleren met personages
Ross Duffer gaf tot slot aan dat ze het uiterst belangrijk vinden dat alle verhaallijnen worden afgerond:

"Net zo belangrijk als het bovennatuurlijke element, is dat we ook levende personages hebben. Het is belangrijk om al die verhaallijnen die zich door de seizoenen heen hebben ontwikkeld af te ronden. We moeten dus een balans vinden tussen die verhaallijnen, het dichtknopen van losse eindjes en nieuwe onthullingen."

De opnames van het acht afleveringen lange vijfde seizoen zullen ergens volgend jaar beginnen. In 2024 zal het resultaat naar alle waarschijnlijkheid te streamen zijn.Aanbevolen artikelen