Hatelijke kritiek op 'The Sandman' keihard weerlegd door bedenker

Zijn tip: eerst de originele stripboeken lezen, dan pas gaan haten online.

Mitchell van Vuren, 16-11-2022 12:58

Mensen, die hatelijke opmerkingen hadden gemaakt over de casting in The Sandman, hebben weerwoord gekregen van de maker van de graphic novels, Neil Gaiman. Zijn advies aan hen: voordat je gaat zeiken kan je beter eerst de stripboeken lezen.
De populaire fantasyserie op Netflix is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Gaiman, die voor lange tijd werden opgevat als onverfilmbaar. Hetzelfde werd langere tijd geleden gesteld over het stripboek Watchmen, en zie: een succesvolle film en serie zijn het resultaat van die poging geworden.

Het traject van The Sandman was niet zonder problemen. In eerste instantie zou het gaan om een filmadaptatie, maar later is toch gekozen voor een serie. De cast groeide gestaag gedurende 2020 en 2021, wat tot hatelijke reacties leidde online.

Kirby Howell-Baptiste, een zwarte actrice, kreeg racistische reacties omdat ze de rol van Death speelde, die in de originele stripverhalen als een witte vrouw werd afgebeeld. Verder ontving Mason Alexander Park, een non-binaire acteur, haatreacties door de vertolking van Desire.Het harde weerwoord van Gaiman
In een interview met Inverse reageerde Gaiman bot op de felle reacties: "Af en toe krijg je mensen die tegen ons schreeuwen dat we al die homoseksuele personages hebben verzonnen die niet in de strips staan, en dan zeggen we 'Heb je de strips gelezen?' En dan zeggen ze 'Nee.' En wij zeggen vervolgens dan tegen ze, 'Ze waren gay in de strips.'"[/i]

Hij vervolgde de reenactment: "En dan zeiden ze: 'Je bent gewoon woke en niemand gaat naar je vreselijke show kijken.' En toen werden we vier weken lang nummer 1 in de wereld. En ze zeiden 'Het zijn allemaal bots! We haten je. Je bent woke.'"

Hij concludeerde: "Deze klagers mogen homo's niet, ze mogen zwarte mensen niet en ze mogen vrouwen niet. En als je naar hun profielen kijkt, houden ze niet van vaccins, ze houden niet van Democraten, en ze stemmen niet graag."


Bron: ScreenRant

Lees meer over: the sandman, neil gaiman, netflix

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix