Claim van $200 miljoen voor tv-zender 'The Walking Dead'

'The Walking Dead' bevindt zich in een dure rechtszaak.

Fleur van Laar, 17 november 2022 08:03

Verschillende producenten van AMC's serie The Walking Dead hebben een nieuwe rechtszaak van 200 miljoen dollar aangespannen tegen AMC Networks om de winst van de hitserie en zijn spin-offs terug te krijgen.
Producenten Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, David Alpert, Charles Eglee en Glenn Mazzara hebben hun eerdere vorderingen uit 2017 in het Los Angeles Superior Court, waarin zij het netwerk aanklaagden voor 200 miljoen dollar wegens contractbreuk, verlengd.

Deze keer beweren ze echter dat AMC Networks' akkoord van 200 miljoen dollar in 2021 aan de maker van de show Frank Darabont en CAA, zijn agentschap, hen recht geeft op een soortgelijke behandeling.

Geen goede zaak voor de producenten
Een rechter stelde AMC Networks in juli 2020 in het gelijk. De producenten herzagen de rechtszaak in mei 2021, maar het grootste deel van hun zaak werd in april van dit jaar verworpen.

Orin Snyder, advocaat van AMC Networks, zegt in een verklaring: "Dit is gewoon botte geldgraaierij. We zijn ervan overtuigd dat het niet zal lukken, net als bij hun vorige pogingen."

Darabont en CAA klaagden AMC Networks voor het eerst aan in 2013 nadat hij was ontslagen bij de show, met de bewering dat het netwerk zich bezighield met "de ongepaste en misbruikende praktijk van 'self-dealing'."

The Walking Dead is te zien op Disney+
Bron: The Los Angeles Times

Lees meer over: The Walking Dead, Disney, Norman Reedus, Andrew Lincoln

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws