Dit omstreden boek wordt een grote tv-serie

Dit omstreden boek wordt een grote tv-serie

Het boek in kwestie heeft opvallend veel overeenkomsten met de tijd waarin we leven...

Zilko Tarici, 18 november 2022 18:23

Het conservatieve mediabedrijf The Daily Wire heeft de rechten gekocht voor een nieuwe verfilming van Ayn Rands distopische boek Atlas Shrugged uit 1957.
Daily Wire-CEO Jeremy Boreing liet tijdens een live-stream weten dat er een serie komt van Atlas Shrugged en dat deze wordt gestribueerd via de vrij nieuwe streamingdienst Dailywire+.

Het 1000 pagina's tellende boek gaat over Dagny Taggart, een spoorweg-bobo die haar bedrijf op concurrerend niveau probeert te houden in een Amerika waar private bedrijven gebukt gaan onder een extreme hoeveelheid regels.

Taggart gaat daarop een samenwerking aan met staalmagnaat Hank Rearden om een transcontinentale spoorweg aan te leggen. Ze ontdekt gaandeweg dat een mysterieus figuur genaamd John Galt andere CEO's overhaalt hun grote bedrijven achter te laten en een nieuwe maatschappij onder Galts filosofie op te bouwen.

Onverfilmbaar?
Het nogal omstreden boek wordt vooral in conservatieve kringen gewaardeerd. Toch zijn er door de jaren heen meerdere pogingen gedaan om het te verfilmen. Zo waren Charlize Theron en Angelina Jolie ooit verbonden aan het project.

Aglialoro, Jeremy Boreing, Ben Shapiro, Caleb Robinson, Dallas Sonnier, Harmon Kaslow en Amanda Presmyk zullen Atlas Shrugged produceren.

Bron: Jeremy Boreing

Lees meer over: Ayn Rand, Atlas Shrugged, Angelina Jolie, Charlize Theron, The Daily Wire

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws