search
Deze serie brengt een einde aan de carrière van topacteur Gary Oldman
Series / Nieuws

Deze serie brengt een einde aan de carrière van topacteur Gary Oldman

De bekende acteur Gary Oldman hint op het einde van zijn carrière, zodra zijn huidige serie \'Slow Horses\' voorbij is...

Brits icoon Gary Oldman acteert al sinds de jaren 80 en is te zien geweest in talloze succesvolle films en series. Nu heeft de acteur onthuld dat hij in de nabije toekomst mogelijk stopt met acteren.

De Engelse acteur, die in 2018 een Oscar won voor zijn werk in de dramafilm Darkest Hour over Winston Churchill, werd internationaal bekend door films als Sid & Nancy uit 1986 en Rosencrantz & Guildenstern Are Dead uit 1990. Sindsdien heeft hij veel prominente rollen gespeeld, waaronder commissaris Gordon in de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan en Sirius Black in de Harry Potter-films.

Stopt Gary Oldman ermee?
In een interview over zijn rol in de serie Slow Horses heeft Oldman nu onthuld dat hij misschien van plan is om een stap terug te doen van acteren en met pensioen te gaan nadat de serie voorbij is. Hij zegt hierbij dat hij niet nog wil werken tegen de tijd dat hij 80 jaar oud is:

"Ik heb een benijdenswaardige carrière gehad, maar carrières nemen af, en ik heb andere dingen die me interesseren buiten acteren. Als je jong bent, denk je dat je eraan toe zult komen om ze allemaal te doen - dat boek lezen - en dan vliegen de jaren voorbij. Volgend jaar word ik 65, 70 staat voor de deur. Ik wil niet actief zijn als ik 80 ben".

Oldman focust zich nu dus op de Apple TV-serie Slow Horses, waarin hij de bekwame inlichtingen-officier Jackson Lamb speelt. Het eerste seizoen van de serie verscheen in april van dit jaar en in december komt seizoen 2 alweer uit. En het lijkt erop dat het einde van Oldmans carrière nog even niet in zicht is, want de serie is ook vernieuwd voor seizoen 3 en 4.

Slow Horses is te zien op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen