Epische Koning Arthur-verhalen krijgen eigen serie!

Deze boekenreeks over de legende van Koning Arthur krijgt een televisie-adaptatie.

Mitchell van Vuren, 23-11-2022 07:56

Het conservatieve mediabedrijf The Daily Wire gaat beginnen aan hun meest ambitieuze project ooit. Ze zijn namelijk van plan om een televisieserie te schieten over de fantasyreeks The Pendragon Cycle!
Eerder kondigde het mediabedrijf al haar plannen aan om een televisieserie te maken over Atlas Shrugged, een boek van Ayn Rand uit 1975. Hierin komen Amerikaanse ondernemers in opstand tegen hun eigen overheid.

Nu staat dus ook The Pendragon Cycle op de planning. De boekenreeks komt van de hand van Stephen R. Lawhead, en zal worden verfilmd tot een serie op de streamingdienst van The Daily Wire, genaamd DailyWire+.

Waar gaat de serie over?
De boeken van Lawhead zijn een hervertelling van de beroemde legende over koning Arthur. Opvallend is dat het figuur nu leeft ten tijde van het einde van de Romeinse bezetting in Groot-Brittannië. Heidense stammen voeren oorlog met Saksische indringers, terwijl steeds meer het christendom opkomt.

Merlijn, de zoon van een bard en een prinses, staat op om zijn vaders droom van een verenigd Brittannië te realiseren, en hij gaat op zoek naar een koning om het land te leiden.

Eind 2023 wordt de serie verwacht uit te komen.


Bron: Dark Horizons

Lees meer over: the pendragon cycle, the daily wire, Stephen R Lawhead, koning arthur, arthur

Populair nieuws

Populair nieuws

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos