search
Seizoen 4 van 'Sex Education' rekent af met alle verwarring rondom de locatie
Series / Nieuws

Seizoen 4 van 'Sex Education' rekent af met alle verwarring rondom de locatie

Opheldering van locatie zal ook goed zijn voor het verhaal

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het verleden heeft menig van zich wel eens afgevraagd: waar speelt Sex Education zich nou eigenlijk af? In het Verenigd Koninkrijk? Of in de VS? Het nieuwe seizoen zal hier opheldering over geven.

Totaal anders
Hoe meer we te weten komen over het vierde seizoen van Sex Education, hoe duidelijker het wordt dat de show een heel andere richting op lijkt te gaan. Zo gaan we enkele acteurs moeten missen, waaronder Patricia Allison (Ola), Tanya Reynolds (Lily) en Simone Ashley (Kate Sharma in Bridgerton).

Ook zal de rol van Emma Mackey een stuk kleiner zijn, sinds Maeve in de VS op school zit.

Waar zijn we eigenlijk?
Gelukkig zal seizoen 4 wel definitief de grote vraag beantwoorden die de kijker zich al drie seizoenen lang afspeelt: zijn we in Engeland of in Amerika?

Door de accenten zou je denken dat de serie in het Verenigd Koninkrijk speelde, maar door de typisch Amerikaanse rijen lockers (kluisjes) en het gebrek aan schooluniformen lijkt Sex Education juist in de VS te spelen. Nu er een Amerikaanse school aan bod komt voor de scenes met Emma Mackey's Maeve, zal het verschil een stuk duidelijker moeten worden.

Het is nog maar de vraag hoe de school die Moordale in het vierde seizoen zal vervangen eruit gaat zien. Blijven de makers bij het jaren-tachtig high school-gevoel? Of zal de nieuwe school toch iets meer Brits worden om een contrast te vormen met Maeve's Amerikaanse school.

Laatste seizoen?
Het lijkt er op dat het vierde seizoen van Sex Education overigens het laatste is. Met Mackey in een verminderde rol en veel bij-rollen verdwenen is het de vraag of een vijfde seizoen mogelijk is. Zeker nu Ncuti Gatwa zich ook aan Doctor Who heeft verbonden.

Het vierde seizoen zal ergens tussen juli en november 2023 op Netflix te zien zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen