Toen Steve Carell vertrok had 'The Office US' moeten stoppen

'The Office US' had moeten stoppen

Waarom Steve Carell de serie verliet was tot voor kort onduidelijk.

Bas de Kramer, 28 november 2022 11:14

Waar de ene hitserie: The Big Bang Theory onmiddelijk werd stopgezet toen de hoofdrolspeler vertrok, ging de andere: The Office US gewoon door. Toen hoofdrolspeler Steve Carell stopte, ging de serie gewoon door.
Carell weg
In de serie speelde Steve Carell de rol van Michael Scott, de bijzondere baas van één van de filialen van het fictieve papierbedrijf Dunder Mifflin. De serie draait volledig om zijn personage, dus toen hij serie na seizoen 7 verliet, zou het logisch zijn geweest om de serie te stoppen. De serie liep echter nog twee jaar door. Deze laatste twee seizoen werden vrij breed bekritiseerd vanwege de lagere kwaliteit.

De echte reden
Waarom Steve Carell de serie verliet was tot voor kort onduidelijk. In een interview met Entertainment Weekly in 2011 hield hij het bij wat algemene bewoordingen: "het was een goed moment om verder te gaan en om meer tijd met het gezin door te brengen". Later werd in het boek: The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom of the 2000s onthuld dat Steve Carell zich gedwongen voelde te vertrekken omdat de NBC-leidinggevenden niet expliciet genoeg duidelijk maakten dat ze wilden dat hij bleef.

De fans op Reddit
Veel threads op Reddit beweren dat de show de moeite echt niet meer waard was toen Steve Carell was vertrokken. Het karakter Michael Scott was echt degene waar het verhaal al die jaren om had gedraaid. "The Office US na Carell was een serie op zich. Alleen als het je lukt dit niet met de eerdere seizoen te vergelijken, dan kun je het waarderen"

Met terugwerkende kracht is het allemaal helder: het had met The Office US moeten eindigen toen Carell vertrok.

Kijk hier nog eens The Office US[i].

Nieuw op Netflix: Alle seizoenen van 'The Office'

Zoeey Deschanel wees rol in 'The Office' af

Bron: Startefacts

Lees meer over: the office us, steve carell, michael scott

Informatie over de serie: The Office

Populair nieuws