search
Lovende recensies voor Netflix-serie 'Wednesday' zijn een flinke opsteker voor Tim Burton
Series / Nieuws

Lovende recensies voor Netflix-serie 'Wednesday' zijn een flinke opsteker voor Tim Burton

Het is alweer een hele poos geleden dat critici zó lovend waren over de beroemde regisseur.

De zeer positieve reviews voor Netflix-serie Wednesday maken een einde aan een bijna 10 jaar durende trend van matige recensies die Tim Burton kreeg voor de films die hij in deze periode maakte.

Burton kon in de jaren '80 en '90 rekenen op uiterst lovende kritieken voor films als Beetlejuice, Batman en Edward Scissorhands, maar sinds de release van Alice in Wonderland in 2010 krijgen al zijn films slechte tot matige recensies.

Jenna Addams
Maar nu is er dan Wednesday. De nieuwe Addams Family-serie kon rekenen op een Rotten Tomatoes-score van 70% onder critici en wel 88% onder de kijkers. Het is daarmee de hoogste score voor Burton sinds zijn stop-motion film Frankenweenie uit 2012. Die film kreeg van 87% van de critici goede recensies en 70% van het publiek vond de film goed.

De meeste lof gaat uit naar hoofdrolspeler Jenna Ortega, die het titulaire personage Wednesday Addams speelt. Ook zijn er goede woorden voor de duistere kant van de serie, waarmee deze niet geschikt is voor de allerjongsten onder ons.

Wednesday is nú te streamen via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen