search
'Orange is the New Black'-acteur Brad William Henke overleden
Series / Nieuws

'Orange is the New Black'-acteur Brad William Henke overleden

De cipier uit 'Orange is the New Black' werd 56 jaar.

De acteur Brad William Henke, bekend door zijn rol in Orange Is the New Black is op 56-jarige leeftijd overleden.

De bekende acteur overleed volgens zijn familie eerder deze week in zijn slaap. Namelijk in de nacht van 29 op 30 november. Dat melden Amerikaanse media.

Oorzaak
Wat de precieze doodsoorzaak is, is door hen nog niet bekendgemaakt.

Voordat Henke begon met acteren en doorbrak met zijn rol in Orange Is the New Black, speelde hij op hoog niveau American football. Dat deed hij bij de Denver Broncos.

De sporter moest daar in 1994 echter noodgedwongen mee stoppen vanwege blessureleed. Daarna richtte hij zich volledig op acteren. Hij scoorde rollen in onder meer Lost, Dexter, ER en Law & Order.

Orange is the New Black
Zijn meest bekende rol is natuurlijk die van gevangenisbewaker Desi Piscatella in de populaire Netflix-serie [i]Orange Is the New Black. Henke was tussen 2016 en 2018 in de serie te zien. In 2017 won hij met de gehele cast een SAG Award.

In een verklaring aan het Amerikaanse E!News liet de manager van de acteur weten: "Brad was een ongelooflijk aardige man met vrolijke energie. Een zeer getalenteerde acteur. Hij vond het heerlijk om deel uit te maken van deze gemeenschap. En wij hielden ook van hem. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw en familie."





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen