search
Opa uit 'Squid Game' in februari voor de rechter wegens seksueel wangedrag
Series / Nieuws

Opa uit 'Squid Game' in februari voor de rechter wegens seksueel wangedrag

De 78-jarige Zuid-Koreaan O Yeong-su, 'Player 001' uit 'Squid Game' wordt aangeklaagd wegens seksueel wangedrag.

O Yeong-su, de Zuid-Koreaanse acteur die we vooral kennen uit de populaire Netflix-show Squid Game, moet in februari voor de rechter komen.

Dat meldt de nieuwsdienst Associated Press.

Aanklacht
Eerder deze week werd er bekend dat de 78-jarige acteur die de 'opa' speelt in Squid Game is aangeklaagd wegens seksueel wangedrag.

In 2017 zou O Yeong-su een vrouw hebben betast. Het vermeende slachtoffer diende eerder in 2021 al een aanklacht in, maar de politie sloot de zaak in april van dit jaar.

Daar nam het slachtoffer geen genoegen mee en op haar verzoek werd het onderzoek later dit jaar alsnog hervat. De acteur zou al die tijd de beschuldigingen tijdens het onderzoek hebben ontkend.

Awards
Verdere details over de zaak kon de openbaar aanklager deze week niet bevestigen. Zodra het nieuws over de acteur bekend werd, stopte de Zuid-Koreaanse overheid direct met een nieuwe reclame met daarin Yeong-su.

O Yeong-su was dit jaar de eerste Zuid-Koreaan die een Golden Globe voor beste bijrol in een tv-serie won. Die award kreeg hij voor zijn rol als player 001 in Squid Game. In die serie volgen we een groep volwassenen die dodelijke kinderspelletjes moet spelen om geld te verdienen en te overleven. Voor die rol werd hij ook genomineerd voor een Emmy.



Aanbevolen artikelen