search
Even een opfrisser voor 'His Dark Materials'  seizoen 3: dit is wat je moet weten

Even een opfrisser voor 'His Dark Materials' seizoen 3: dit is wat je moet weten

Even opfrissen: hierna ben je klaar voor het derde seizoen!

Daan Kusen
Het tweede seizoen van His Dark Materials verscheen alweer een tijdje geleden. We zetten de belangrijkste dingen voor het derde seizoen daarom nog even op een rijtje.

De profetie
Misschien wel het belangrijkste in seizoen drie is de profetie van de heksen. Deze kwam aan het einde van seizoen twee aan het licht. Hierdoor gelooft het kwaadaardige Magisterium dat Lyra Belacqua (Dafne Keen) Eva uit de bijbel is.

Ze zal net als Eva verleiding te maken krijgen. Dr. Mary Malone (Simone Kirby) zou hier dan de rol van de slang spelen, terwijl Will Parry (Amir Wilson) haar de goede kant op zou moeten leiden.

Lyra gekidnapped
Het is Mrs. Coulter (Ruth Wilson) die de profetie hoort en haar dochter aan het einde van het seizoen gedrogeerd en wel kidnapt. Is Lyra veilig bij Mrs. Coulter? Of heeft die haar eigen plannen? Met dit personage weet je het nooit helemaal zeker.

Will Parry
Met de dood van zijn vader wordt Will de eigenaar van de Æsahættr, het Subtiele Mes. Dit mes kan door alles heen snijden en dus ook het weefsel van het universum. Met zijn laatste adem vertelt John Parry (Stanislaus Grumman) dat het mes naar Lord Asriel (James McAVoy) moet, als wapen in de oorlog.

Lee Scoresby en Roger
Lee Scoresby's (Lin-Manuel Miranda) dood was één van de meest emotionele scènes in het tweede seizoen. Hij gaf zijn leven voor Lyra.

In de aftiteling van seizoen twee zit zien we Roger, Lyra's oudste vriend. Roger ging dood in het eerste seizoen. Is er een mogelijkheid dat Lee Scoresby ook nog een rol te vervullen heeft in de grote finale?
Bekijk op instagram

Het derde en laatste seizoen van His Dark Materials is vanaf maandag vijf december te zien op HBO Max.
Aanbevolen artikelen