'His Dark Materials' neemt compleet andere wending in laatste seizoen

De serie His Dark Materials wordt erg duister en verdrietig in het nieuwe seizoen.

Jim Pedd, 04-04-2022 12:25

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Met twee seizoenen onder de gordel en een derde (en laatste) seizoen aanstaand, is His Dark Materials een succes voor HBO en de BBC. Het is een verfilming van de trilogie van schrijver Philip Pullman.
His Dark Materials gaat binnenkort zijn derde seizoen in, gebaseerd op het boek The Amber Spyglass. We horen nu dat dit seizoen het grootste en duisterste tot nu toe zal worden, omdat dit het meest actierijke boek in de trilogie van Pullman is.

His Dark Materials seizoen 3
Amir Wilson, die de rol van Will Parry speelt, vertelt: "Ik denk dat het veel duisterder is, en echt veel verdrietiger. Het is zeker meer emotioneel. En was moeilijker om op te nemen. Er is veel gaande. Ik denk dat de introductie van een boel personages dat ook is, het is veel om naar uit te kijken."

Wilson werd ook gevraagd wat het derde seizoen kenmerkt in drie woorden. Daar had hij een vrij omineuze boodschap over: "liefde, verlies en dood."

Het tweede seizoen van His Dark Materials eindigde ermee dat de schurkachtige Mrs. Coulter haar dochter Lyre Belacqua ontvoerde. Dat terwijl haar vader, Lord Asriel, de hulp van verschillende rebellerende engelen inriep om God te verslaan.

"Het is groter," aldus uitvoerend producent Jane Tranter. "Het is absoluut groter, het is een beetje duister en romantischer."
Bron: WiC

Lees meer over: His Dark Materials, HBO, BBC, Philip Pullman, Dafne Keen, Amir Wilson, Ruth Wilson

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix