Waarom 'That 70s Show' juist nú een vervolg op Netflix krijgt

De reden waarom 'That 90s Show' toch gemaakt is

De makers waren zeker van hun zaak en sloegen het aanbod van een spin-off af.

Valeria Milic, 6 december 2022 21:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Ondanks het grote succes van That 70s Show vonden Bonnie Turner, Terry Turner en Gregg Mettler een vervolgserie niet nodig. Er was gewoon geen goede reden voor. Toen ze echter beseften dat een komedieserie die zich in de jaren 90 afspeelt wel degelijk een toegevoegde waarde heeft, veranderden ze van gedachten.
Dochter Lindsey Turner voegde zich bij het team, en zo ontstond That 90s Show.

Terug naar de kelder van de Foremans
Hoofdrolspeelster Callie Haverda speelt Eric (Topher Grace) en Donna's (Laura Prepon) dochter. Red (Kurtwood Smith) en Kitty (Debra Jo Rupp) zijn ook weer te zien, deze keer als grootouders die op hun kleindochter passen. Uiteraard krijgen ze haar vriendenclub er gratis bij.

In een interview met Variety licht Lindsey Turner toe: "De jaren 90 waren eigenlijk het laatste tijdperk voor de social media. Mensen keken nog op, in plaats van de hele tijd op hun telefoon te turen."

Herleven van de jaren 90?
De nostalgie naar de jaren 90 toe heeft deels te maken met het feit dat series uit die periode in het streaming-tijdperk een nieuwe publiek hebben gevonden. Friends is hiervan een goed voorbeeld. Ook is een deel van het kijkerspubliek opgegroeid in de jaren 90 en kan hierdoor het verleden herbeleven.

Fans kunnen zowel bekende als nieuwe gezichten begroeten in 1995, het jaar waarin de serie begint. That 90s Show gaat op 19 januari 2023 in première op Netflix.

De voorganger That 70s Show is momenteel niet te streamen in Nederland, wel is de serie verkrijgbaar op dvd bij Amazon.nl.

Hieronder kun je de officiële trailer bekijken voor That 90s Show:
Bron: Screenrant

Lees meer over: That 90s Show, That 70s Show, Netflix

Populair nieuws