Dit weten alleen de echte 'Game of Thrones'-kenners over de Faceless Men

Dit weten alleen boek-lezers over The Faceless Men

Wie of wat zijn The Faceless Men in 'Game of Thrones'?

Daan Kusen, 6 december 2022 21:03

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Game of Thrones heeft een rijke geschiedenis en personages, groepen en locaties die in de serie vaak maar vluchtig voorbij komen, maar waarvan je als kijker heel graag meer wil weten.
10 - Geen religieuze praktijken
Hoewel The Faceless Men de dienaars zijn van een van de religies in George R.R. Martin's wereld, hebben zij weinig tot geen religieuze handelingen. In tegenstelling tot The Faith of the Seven.

9 - De prijs die een Faceless Man eist ligt altijd binnen het vermogen van degene die moet betalen
The Faceless Men zijn huurmoordenaars, en dus worden ze graag betaald. Maar nooit méér dan degene die ze inhuurt kan betalen. Zij zien moord als een heilig sacrament dat voor iedereen beschikbaar moet zijn.

8 - Slechts enkele vrouwen zijn Faceless Men
In Game of Thrones wordt Arya Stark opgeleid tot Faceless Men. Toch zijn er maar weinig vrouwen die ooit tot de groep zijn toegetreden. Dit laat ook meteen zie hoe belangrijk Arya is, en waarom ze uiteindelijk de groep weer verlaat.

7 - Het doel van de Faceless Men moet altijd onbekend zijn.
Dit is op zich logisch: wanneer de Faceless Men hun slachtoffer niet kennen, worden ze ook niet afgeleid.

6 - The Faceless Men worden niet graag gezien door hun target
Het is onderdeel van hun religie dat het in het voordeel is van hun target dat ze niet gezien worden tijdens hun aanval.

5 - De vele gezichten
Het gebruik van de velen gezichten heeft een bijwerking: soms kan het onderbewustzijn van de persoon van wie het gezicht was zich manifesteren in de drager.

4 - Het ontstaan van The Faceless Men
De Faceless Men zijn ontstaan in de slavenmijnen van het oude Valyria, ooit een van de machtigste rijken in de wereld van George R.R. Martin. Daar gaf een man zonder naam de "gift of death" aan een van zijn tot slaaf gemaakten en dat spreidde zich uit door Valyria.

3 - De Doem van Valyria
Het is goed mogelijk dat The Faceless Men verantwoordelijk zijn voor de ondergang van Valyria. De jaloerse Valyrianen gebruikten zetten de Faceless Men tegen elkaar op om hun invloed te beperken. Dit zou goed tot hun eigen ondergang geleid kunnen hebben.

2 - Bidden
Hoewel The Faceless Men weinig religieuze rituelen hebben, bidden (of mediteren) ze twee keer per dag. In de ochtend en in de avond.

1 - Blinde dienaars
Blinde dienaars komen vaak voor in het Huis van Zwart en Wit. Dit zorgt ervoor dat hun andere zintuigen extra scherp worden en dat ze die kunnen trainen. Voor Arya was het slechts tijdelijk, maar voor velen is het permanent.

Alle acht seizoenen van Game of Thrones zijn nu te zien op HBO Max.

Bron: Screenrant

Lees meer over: game of thrones, faceless men, arya stark, jaqen hghar

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws