Fans debateren: Is 'House of the Dragon' eigenlijk beter dan 'Game of Thrones'?

'Game of Thrones' of 'House of the Dragon'?

Op Reddit wordt er gediscussieerd welke serie er nu beter is, het origineel of de prequel?

Bas de Kramer, 7 december 2022 23:06

Nu het eerste seizoen van House of the Dragon voorbij is en iedereen de serie even op zich in heeft kunnen laten werken, duiken op internet steeds meer vergelijkingen op tussen House of the Dragon en Game of Thrones. Is de prequel nu beter of slechter dan het origineel? .
Veel mensen zien Game of Thrones als het origineel en een soort onverslaanbare klassieker. Toch zijn er ook de nodige fans die de prequel om een aantal redenen misschien wel beter vinden dan Game of Thrones.

Meer aandacht voor de personages
Wat veel fans erg goed vinden aan House of the Dragon is hoe het zich op veel minder personages richt en de kijkers daarmee de tijd geeft om zich aan de personages (en de draken) te hechten.

Verder zitten de armoedige seizoenen zeven en acht van Game of Thrones nog in het achterhoofd van veel kijkers en is de hoop dat House of the Dragon de kwaliteit van het begin wel ook weet vast te houden in latere seizoenen.

Quote Reddit
Een Redditor geeft aan:"Voor mij is HOTD seizoen 1 superieur aan GOT seizoen 1. We moeten wachten om te zien of ze dit niveau kunnen vasthouden, maar ik geloof echt dat deze show over het algemeen beter kan worden dan GOT".


GOT beter
Game of Thrones- fans beweren op hun beurt dat de originele serie een beter politiek drama was en "een veel beter verhaal" met veel meer verschillende verhaallijnen om te volgen, terwijl House of the Dragon "een eenvoudig familieprobleem met draken" lijkt te zijn.

Over smaak valt te twisten
Ieder heeft dus zo zijn voorkeur maar dat House of the Dragon qua kijkersplezier een concurrent is geworden voor Game of Thrones is wel duidelijk geworden.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.
Bron: Reddit

Lees meer over: house of the dragon, game of thrones, ned stark, stark, hbo max

Populair nieuws