search
Metallica onthult waarom in 'Stranger Things' het nummer 'Master of Puppets' te horen is
Series / Nieuws

Metallica onthult waarom in 'Stranger Things' het nummer 'Master of Puppets' te horen is

Hoewel Metallica niet vaak nummers uitleent aan series, maakte de band voor 'Stranger Things' een uitzondering.

Iedere Metallica-fan weet dat de band door de jaren strikte controle heeft gehouden over waar hun muziek verschijnt. Precies daarom waren kijkers zo verrast om hun hit 'Master of Puppets' prominent terug te zien komen in seizoen 4 van Stranger Things. De band legt nu uit waarom ze hiervoor toestemming gaven.

Hoewel de band in het verleden terughoudend was met het uitlenen van hun muziek, bleek dat zij erg bewust toestemming gaven aan Stranger Things, legde drummer Lars Ulrich onlangs uit. Het een actieve beslissing van hun kant, om ervoor te zorgen dat hun geluid voortleeft.

Muziek met de wereld delen
"Vroeger waren we bij Metallica altijd de 'nee'-jongens. 'Hé, kunnen we dit nummer hiervoor hebben? Kunnen we dat nummer daarvoor hebben?' En het was: 'Nee, nee, nee, nee, nee,'" deelde Ulrich met The Howard Stern Show.

"We deden een 180. We zeiden gewoon: 'Weet je wat? Dit is stom. Waarom houden we vast aan deze nummers alsof ze zo belangrijk zijn, alsof ze de kroonjuwelen zijn?' Het is alsof we onze muziek met de wereld delen. Dus een paar jaar geleden begonnen we overal 'ja' tegen te zeggen. Laten we onze muziek met de wereld delen".

Onverwachte populariteit
Toen Netflix hen vroeg of 'Master of Puppets' gebruikt mocht worden zei de band meteen ja, maar volgens Ulrich kwam de hernieuwde populariteit van de band toch vrij onverwachts:

"Toen kwam het uit in de zomer en het was zo'n mindfuck om te zien hoe dat een fenomeen werd. En we waren zo trots. Wie had 40 jaar later gedacht dat deze nummers nog steeds die impact zouden kunnen hebben? Wij waren psyched om er deel van uit te maken, absoluut".

Stranger Things is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen