search
'Abbott Elementary' en 'Better Call Saul' pakken handvol nominaties bij Critics Choice Awards
Series / Nieuws

'Abbott Elementary' en 'Better Call Saul' pakken handvol nominaties bij Critics Choice Awards

Het zijn de series van Netflix, Disney en HBO die het dit jaar in de Critics Choice Awards die het goed doen. Er steken twee series bovenuit...

De ABC-serie Abbott Elementary en de AMC serie Better Call Saul (die in Nederland op Netflix te zien is) zijn de 'frontrunners' bij de nominaties voor de Critics Choice Awards TV. Ze behaalde respectievelijk zestien en vijftien nominaties: Elementary in de komedie-categorieën, Saul aan de drama kant.

Drama: Saul, Star Wars en oud en nieuw
We zoomen even in op beide kanten, te beginnen met drama. In de beste drama serie komen we namelijk naast Saul (die er natuurlijk al wat langer bij is) ook de nieuwe titels Andor (Disney+), Bad Sisters(Paramount), Severance (Apple TV+) en House of the Dragon tegen. Langlopende serie Euphoria (HBO), Yellowstone (Paramount), The Crown (Netflix) en The Good Fight (Paramount) maken het lijstje af.

Komedie: keukens, geesten, scholen en reboot
Komedie dan, want daar is ook goed gekeken naar een afwisselende samenstelling. Naast Abbott Elementary komen we daar een hoop nieuwe series tegen: het alom geprezen The Bear, maar ook Reservation Dogs van dezelfde studio - FX genaamd -, waarvan ook langlopende serie Better Things is genomineerd. Uit de Disney stal komt ook nog de nieuwe serie Reboot (Hulu). Verder vinden we van HBO nog Barry en Hacks en is tot slot ook Ghosts (CBS) nog terug te vinden op de lijst.

Limited: van de hemel naar de hel
Dan tot slot nog de categorie 'limited', waar Disney het ook weer goed doet.
The Dropout (Hulu), Pam & Tommy (Hulu) en Under the Banner of Heaven (FX) vinden we terug in het lijstje. Verder zien we de series Gaslit (Starz), The Girl from Plainville (Hulu/Universal), The Offer (Paramount), Station Eleven (HBO Max) en This Is Going to Hurt (AMC+) terug.

Benieuwd naar de volledige lijst nominaties? Die vind je hier. FilmTotaal en Serietotaal houden u de komende tijd uiteraard op de hoogte van alles wat er tijdens 'Award Season' gebeurd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen