search
3 gloednieuwe films veroveren Netflix en Apple TV+
Films / Featured

3 gloednieuwe films veroveren Netflix en Apple TV+

Een wonder in de keuken, een bekende acteur op retour, en Robert Downey Jr in een ander licht.

Een nieuwe week met nieuwe films! Netflix en Apple TV+ hebben weer 3 gloednieuwe films online gezet, die zeker wel een plekje verdienen in jouw kijklijstje. Lees hieronder de recensies van de collega's van FilmTotaal en oordeel zelf!

Green Sea | Netflix
In deze Griekse film worstelt hoofdpersoon Anna met geheugenverlies. Het enige wat zij nog kan herinneren zijn haar recepten, wat haar tot een wonder in de keuken maakt. Recensent Arjan Welles vond de uitvoering van de film matig maar vermakelijk.

De film kreeg van hem 2.5 sterren. Hij concludeerde erover: "'Green Sea' kabbelt, zij het op aangename wijze."

Lees de rest van de recensie.

Emancipation | Apple TV+
Will Smith zet een sterke performance neer in de film over de ontsnapping van een tot slaaf gemaakte man van een plantage. Terence Shea kon de film wel waarderen, en beloonde hem met 3.5 sterren.

Hij lichtte toe: "Er bestaat een foto van een zwarte man met afgrijselijke littekens op zijn rug van de zweepslagen die hij heeft gekregen, gemaakt in de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. De afbeelding werd een toonbeeld van de onmenselijkheid van slavernij. De man in de afbeelding staat bekend als Gordon, of 'Whipped Peter'. 'Emancipation' toont de ontsnapping van deze man en hoewel de details erbij zijn verzonnen is de film in grote lijnen volledig gebaseerd op zijn ervaring van destijds."

Lees de rest van de recensie.

Sr. | Netflix
In de documentaire zoomt de filmmaker in op de innige band tussen Robert Downey Jr. en Robert Downey Sr. De laatste is minder bekend, maar is in zijn tijd een invloedrijk experimenteel filmmaker geweest.

Voor de cinefiel én de Marvel-fan heeft de documentaire voldoende te bieden, vindt Didier Becu. De film kreeg van haar 3 sterren. Ze vertelde: "De beelden tussen vader en zoon (allemaal gefilmd in zwart-wit) tonen dat filmsterren ook maar mensen van vlees en bloed zijn, zonder ook maar één moment te moeten toegeven aan meligheid. 'Sr.' is misschien niet de documentaire waar de grote massa op zit te wachten, maar is zeker waardevol als eigengereid portret."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen