search
Seizoen 2 van succesvolle Netflix-serie 'Cabinet of Curiosities' krijgt creatieve invulling
Series / Nieuws

Seizoen 2 van succesvolle Netflix-serie 'Cabinet of Curiosities' krijgt creatieve invulling

Hoewel seizoen 2 van 'Cabinet of Curiosities' nog niet bevestigd is, heeft Guillermo del Toro al wel een concreet plan bedacht.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities verscheen eerder dit jaar en bracht een paar van de meest getalenteerde filmmakers in de wereld samen voor acht spannende verhalen. Hoewel Del Toro nog niet weet of de serie een tweede seizoen zal krijgen, heeft hij al wel een plan liggen.

De regisseur weet namelijk al dat hij een aflevering wil maken met stop-motionanimatie. De filmmaker zei ook dat het hem niet veel uitmaakt of Netflix de serie zal verlengen of niet, want hoewel het een lonende ervaring was, was deze ook vermoeiend.

Erg veel werk
In een interview met ComicBook.com werd de filmmaker gevraagd of de serie nog een seizoen zou krijgen: "Ik weet het nog niet. Ze vertellen je niet, zoals in The Wizard of Oz, dat je moet wachten tot de tovenaar je roept en deze je vertelt of je het gaat doen of niet. Het kan alle kanten op".

"Voor mij was het zoveel werk dat het hoe dan ook goed nieuws is. Ik zou graag doorgaan, omdat je kunt beschermen en een perfecte omgeving kunt maken voor andere regisseurs, maar tegelijkertijd is het veel werk. Als er een tweede seizoen komt, komt er trouwens één stop-motion horror"
.

Del Toro overdrijft niet over hoeveel werk het project was, aangezien de serie aanvankelijk in 2018 werd aangekondigd voordat deze uiteindelijk in oktober op Netflix debuteerde. De pandemie had hier invloed op, maar ook door de reikwijdte van het project, het betrokken talent en het algemene concept was het meer als het opnemen van acht mini films dan acht afleveringen van een serie.

Of er een tweede seizoen van Cabinet of Curiosities komt moeten we dus nog afwachten, maar Guillermo del Toro's nieuwste film Pinocchio is net verschenen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen