search
Eerste trailer HBO's 'White House Plumbers' over het Watergateschandaal
Series / Trailer

Eerste trailer HBO's 'White House Plumbers' over het Watergateschandaal

Het politieke schandaal heeft uiteindelijk geleid tot het aftreden van president Nixon.

De eerste teaser is uitgekomen voor de HBO-serie White House Plumbers over één van Amerika's grootste schandalen: de Watergate-affaire. De illegale inbraak in het hoofdkantoor van de Democraten zou uiteindelijk de Amerikaanse politiek flink opschudden, en erna moesten uiteraard koppen rollen (figuurlijk dan).

De HBO-serie is gebaseerd op het boek Integrity van Nixon's advocaat Egil Krogh en verhaalt over de Watergate-affaire, en met name over de inbraak in het Watergatecomplex. In de serie spelen onder andere Rich Sommers, Woody Harrelson en Justin Theroux.

Waar gaat de serie over?
Tijdens de Watergate-affaire gebeurden er vreemde dingen tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 1972. Veel informatie over de campagne van de Democraten was al in handen van de Republikeinen, wat naar verluidt Richard Nixon van zijn zege als president zou hebben verzekerd.

In de nacht van 17 juni 1972 werden vijf mannen gearresteerd tijdens een inbraak in het hoofdkantoor van de Democratische Partij, dat zich bevond in het Watergatecomplex te Washington. Schijnbaar zouden deze mannen geheime informatie hebben gestolen van de Democraten ten gunste van de Republikeinen.

In de komische inbraakserie White House Plumbers zal deze gebeurtenis tot in detail worden herconstruceerd. De verwachting is dat de vijfdelige serie in maart 2023 zal uitkomen. Bekijk vlug de teaser hieronder!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen