search
Deze 2 mooie historische dramaseries zie je rond kerst bij de NPO
Series / Featured

Deze 2 mooie historische dramaseries zie je rond kerst bij de NPO

Deze twee internationale series zie je heel snel op televisie of bij NPO Plus.

Rond de kerstdagen kan je besluiten om een lading aan kerstfilms- en series te gaan kijken, maar je kan ook overwegen om een van deze sterke internationale series op te zetten. Beide series zullen via NPO Plus of op televisie te zien zijn.

Margrete: The Queen of the North | KRO-NCRV | 25, 26, 27 december op NPO2
In deze historische dramaserie uit Denemarken staat een van de sterkste vrouwen uit de geschiedenis centraal: koningin Margrete. De op feiten gebaseerde serie laat meer zien over de vrouw, die Denemarken, Noorwegen en Zweden heeft samengebracht onder de vlag van een vreedzame unie.

In de serie, die zich afspeelt in 1402, volgt de kijker hoe de koningin op slimme wijze sleutelfiguren om zich weer te verzamelen, van piraten tot kerkleiders. Ze bekokstooft zelf een huwelijk met een Engelse prinses en haar zoon Erik om een alliantie met Engeland te kunnen sluiten. Maar een complot dreigt, samen met de opkomende militaire grootmacht van Duitsland…



Sisi 2 | KRO-NCRV | Vanaf 26 december op NPO2
In dit Duitse historische drama wordt het leven van keizerin Elisabeth, ook wel bekend als Sisi, weergeven. Veel details kan je er al van herkennen, aangezien de Netflix-serie Die Kaiserin over hetzelfde historische figuur verhaalde.

In deze variant is er volop intrige en drama aan het hof van de negentiende eeuw te volgen. Daarbinnen wordt Sisi verscheurd tussen haar trouw aan haar man, keizer Franz Joseph, en haar liefde voor een Hongaarse rebellenleider.

Het eerste seizoen van de serie is nu al te zien bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen