search
Het einde van seizoen 2 van 'The White Lotus' uitgelegd: wie gaat er dood?
Series / Nieuws

Het einde van seizoen 2 van 'The White Lotus' uitgelegd: wie gaat er dood?

Dat er iemand dood zou gaan, werd in de eerste aflevering van 'The White Lotus' al bekend. Na de seizoensfinale weten we nu om wie het gaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het tweede seizoen van The White Lotus veranderde misschien de locatie - van Hawaï naar Sicilië - maar het uitgangspunt dat een vakantieganger een lijk ontdekt, bleef hetzelfde.

Daar kwamen we al snel achter, namelijk in de openingsscène van de eerste aflevering van het tweede seizoen. Vakantieganger Daphne (Meghann Fahy) duikt voor vertrek naar huis nog één keer het water in. Daar komt ze al snel tot een gruwelijke ontdekking: er drijft een lijk.

Later blijkt dat het gaat om twee dode lichamen voor het strand van het White Lotus-resort. Zeven afleveringen moesten we wachten tot de ontknoping, maar nu weten we eindelijk wie er zijn overleden.

Tanya
Tanya (Jennifer Coolidge, de enige hoofdpersoon uit seizoen 1 van de serie) is één van de twee lichamen die in de oceaan wordt ontdekt.

Zij is in het resort met haar nieuwe echtgenoot Greg (Jon Gries). Echt lekker botert het niet tussen de twee en al snel verlaat Greg Tanya voor een 'zakenreis' naar de Verenigde Staten.

De tekst loopt verder onder de tweet.



Kort na het vertrek van Greg ontmoet Tanya Quentin (Tom Hollander), die haar meesleurt in zijn weelderige avonturen vol luxe, rijkdom en alcohol. Er lijkt alleen iets niet helemaal te kloppen, want waarom heeft Quentin een foto van zichzelf met Greg?

Quentin en Greg
Als assistent Portia (Haley Lu Richardson) haar via een telefoontje weet te waarschuwen voor het rare gedrag van Quentins zogenaamde neef Jack (Leo Woodall), is het al te laat. Tanya is aan boord van het jacht van Quentin en beseft dat ze haar willen vermoorden. Quentin kent Greg en samen hebben ze bekokstooft haar om te leggen, zodat Greg een gigantische erfenis krijgt.

Alle vermoedens blijken correct, want niet veel later ontdekt Tanya een pistool op het jacht van Quentin. In plaats van een slachtoffer van de situatie te worden, vecht ze terug door iedereen aan boord van het schip neer te schieten.

Na het bloedbad probeert Tanya het jacht te verlaten, maar door een domme actie glijdt ze uit en slaat ze zichzelf bewusteloost tegen de reling, waarna ze in het water valt. Haar lichaam wordt uiteindelijk door Daphne ontdekt. Het tweede lichaam dat in de zee drijft is van één van de handlangers van Greg en Quentin.

HBO heeft bevestigd dat de serie is verlengd voor een derde seizoen, maar wanneer deze in productie gaat, is nog niet bekend gemaakt.

Twitter
Kijkers waren absoluut niet blij met de dood van Tanya. Op Twitter wordt zelfs al gespeculeerd voor een verhaallijn in het derde seizoen, waarmee Actrice Jennifer Coolidge alsnog terug kan keren.



Nieuwsgierig naar The White Lotus? Bekijk hieronder een trailer van het tweede seizoen.





Recensie HBO Max-serie 'The White Lotus' seizoen 2[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen