search

Ons nieuws van woensdag 14 december 2022

Recensie SkyShowtime-serie 'Let the Right One In'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Let the Right One In'

Toch niet zo'n slecht plan om een haast perfecte Zweedse film en een uitstekende Amerikaanse remake om te gieten in een serie.

Regie: Seith Mann, Viet Nguyen, Eva Sørhaug, e.a. | Cast: Madison Taylor Baez (Eleanor), Ian Foreman (Isaiah), Demián Bichir (Mark), Anika Noni Rose (Naomi), Grace Gummer (Claire), Jacob Buster (Peter), Kevin Carroll (Zeke), Nick Stahl (Matthew), Kevin Carroll (Zeke), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 47-59 minuten | Jaar: 2022

Soms moet je als inspiratieloze film- of televisiemaker gewoon met je tengels van iets dat perfect is afblijven. Maar kennelijk schrikt het Amerikaanse publiek nog steeds van alles wat niet Engels gesproken is en dus kreeg John Ajvide Lindqvists bestseller na een nagenoeg perfecte Zweedse verfilming al snel een Amerikaanse remake die geregisseerd werd door Matt Reeves. Let the Right One In werd Let Me In, maar veel bleef hetzelfde. En verrek: de Amerikaanse remake bleek nog best goed te zijn ook.

Beide films vertellen het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen een ietwat sukkelige jongen en zijn nieuwe buurmeisje, dat een vampier blijkt te zijn. Ondanks wat bloedspetters lag de nadruk niet op het horrorelement, maar puur op de emotie. Het resulteerde in twee verfilmingen vol subtiliteiten die zich begin jaren tachtig afspeelden in respectievelijk Stockholm en New Mexico, allebei in besneeuwde toestand.

Waarom is het dan in godesnaam nodig om van een haast perfect origineel en een zeer geslaagde Amerikaanse herbewerking nu weer een televisieserie te maken? Dat is de eerste gedachte wanneer je aan de Amerikaanse serie Let the Right One In begint. De scepsis legt het gelukkig langzaam maar zeker af tegen de voordelen van meer schermtijd.

De nadruk ligt nog steeds op het dramatische aspect, maar krijgt nieuwe invalshoeken door de verhaallijnen waarin meer context en verdieping wordt gevonden. Zo is er meer plaats voor onvervalste horrorelementen, de achtergrond van het vampierenvirus, het vinden van de genezing en een politieonderzoek naar de moorden die kennelijk nodig waren om vampierenmeisje Eleanor van haar maaltijden te voorzien.

Het verhaal speelt zich dit keer af in New York van zo ongeveer nu. Isaiah is een jonge tiener die maar geen aansluiting kan vinden bij zijn leeftijdsgenoten. Het is een zachtaardige jongen, maar hierdoor ook een makkelijk slachtoffer van pesterijen. Hij houdt van het uitvoeren van goocheltrucs, maar ook dat is weer koren op de molen van zijn pestkoppen.

Alleenstaande moeder Naomi is een moordrechercheur die een aantal gruwelijke misdaden moet zien op te lossen. Aanstichter van veel van dit leed is Mark, die door de medische toestand van dochter Eleanor niet lang op een plek kan blijven en uitgerekend naast Isaiah en zijn moeder komt te wonen. Tien jaar daarvoor werd het meisje een vampier en sindsdien blijft ze voor eeuwig twaalf.

De tieners groeien al snel naar elkaar toe, waarbij een duidelijk verschil met het boek is dat Mark ook daadwerkelijk Eleanors vader is en geen verzorgende. Parallel hieraan zien we de vers bedachte verhaallijn van de stervende geneesmiddelenmagnaat Arthur, die al jaren zijn zoon Peter voor zijn dochter Claire verborgen houdt. Claire, een wetenschapster, weet niet beter dan dat haar broertje is omgekomen.

In werkelijkheid is Peter zwaar verbrand doordat hij in contact is gekomen met zonlicht en meer dood dan levend is. Als de laatste dagen van Arthur zich aandienen roept hij zijn dochter, van wie hij ernstig vervreemd is, bij zich en confronteert haar met de situatie van haar broer. Claire is vastbesloten een remedie te vinden voor het vampierenvirus.

Het is een bijzondere prestatie dat Lindqvist vrijwel alle vampierclichés intact heeft gelaten. Vampieren drinken bloed, kunnen elkaar besmetten met beten bij voorkeur in de hals, kunnen niet tegen zonlicht en moeten "“ zoals de titel van boek, films en series al aangeven "“ worden uitgenodigd voor ze de drempel van je huis over kunnen. De tenen knoflook en crucifixen komen er nog net niet aan te pas, maar deze vaste gegevens, haast axioma's, worden op vakkundige wijze ingebed in een verhaal dat primair draait om een onalledaagse vriendschap, evenals het thema dat vriendschap ook draait om imperfecties en verschillen.

De eerste afleveringen schud je nog het hoofd over alles dat de makers veranderd hebben. Isaiahs vader is geen alcoholist maar een (al dan niet voormalig) drugsdealer. Wat is de functie van de verhaallijn over Claire en Peter in dit alles? En moeten we nou ook nog tien afleveringen kijken naar Naomi die de waarheid over haar nieuwe buren ontdekt die we als kijker al lang en breed weten?

Doordat de scenaristen het karakter van het oorspronkelijke verhaal goed in het achterhoofd hebben gehouden blijken deze toevoegingen juist meer kleur te geven aan wat al een opmerkelijk rijk verhaal is. Obligate plotmiddelen, zoals een uitgebreide terugblik op Mark en Ellies verleden vertragen de boel onnodig, vooral omdat de antwoorden uitblijven.

Alle vooroordelen waarmee deze serie te kampen heeft verdwijnen na een aflevering of twee dankzij een grondig en slim uitgewerkt verhaal met aansprekende personages. Dat de slotaflevering een hele vreemde faux pas laat zien die lijdt onder een verwarrende uitwerking is de makers makkelijk te vergeven. De cliffhanger doet verlangen naar een tweede seizoen dat volledig op eigen benen staat, maar is vooralsnog niet aangekondigd.

★★★★☆

Let the Right One In is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte vierde seizoen 'Fauda' binnenkort te streamen op Netflix
Series / Nieuws

Langverwachte vierde seizoen 'Fauda' binnenkort te streamen op Netflix

Het vierde seizoen moest eigenlijk nog dit jaar verschijnen, maar dat bleek niet haalbaar...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Stiekem hoopten fans van de succesvolle Israëlische serie Fauda dat het vervolg nog dit jaar op Netflix zou verschijnen. Helaas pakte dat net even anders uit. Nu is echter bekend gemaakt dat het wachten toch echt bijna voorbij is.

In het vierde seizoen van Fauda is het onder meer de taak van hoofdrolspeler Doron om samen met zijn team in te grijpen wanneer activisten van het Libanese Hezbollah en Palestijnse strijders de spanning in de regio hoog laten lopen.

Eerder lieten de makers reeds optekenen dat de afleveringen van het vierde seizoen veel internationaler georiënteerd zullen zijn. Hoe dat nu in de praktijk precies uit zal pakken valt nog af te wachten.

Nieuwe castleden
Voor het vierde seizoen van deze reeks verwelkomen we ook enkele nieuwe castleden. Het gaat hierbij dan onder meer om Inbar Lavi (bekend van de serie Lucifer) evenals om Amir Boutrous die we eerder al zagen spelen in The Crown.

Het vierde seizoen van Fauda is te streamen op Netflix vanaf 20 januari 2023. Ben je benieuwd om alvast een eerste glimp op te vangen van dit aankomende vierde seizoen? Dan kan de onderstaande teaser-trailer bekijken daar alvast voor zorgen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Sleepers'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Sleepers'

Soort van buitenlandse thriller die vernederlandst is door er een wankel plot en een hoop scheldwoorden in te stoppen.

Regie: Aaron van Valen | Cast: Robert de Hoog (Martin), Teun Kuilboer (Willem), Maryam Hassouni (Noura), Julmar Simons (Dwight), Lineke Rijxman (Ans), Mike Reus (Rob), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 41-43 minuten | Jaar: 2022

Het is een mening, maar ik vind dat creatieve makers tot op zekere hoogte een maatschappelijke verantwoording dragen. Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag, maar culturele producten als films, series en muziek kunnen daar grote invloed op hebben. In Nederland zijn de meeste mensen fel tegen het gebruik van de meest vernietigende ziekte als scheldwoord. De schrijvers van Sleepers kiezen er schaamteloos voor om vrijwel elk personage dit woord veelvuldig in de mond te nemen. Het wordt al gauw een gezwel in de serie.

Martin en Willem zijn twee bevriende belhamels die door een criminele baas onder zijn hoede worden genomen. De man blijkt een betere vader voor het tweetal dan hun eigen vader. Hij zorgt ervoor dat Martin politieagent wordt, zodat hij iemand bij justitie heeft die hem helpt de wet te ontwijken. Inmiddels is Martin rechercheur die niet weet wat hem overkomt wanneer zijn surrogaatvader wordt neergeknald. Al snel leert hij via Willem wat er speelt en daarmee is het lont aangestoken.

Wat Willem doet? Eh, aan een tafel zitten in een eettentje. Het karakter van zijn personage is vrij duidelijk, maar zijn precieze werkzaamheden blijven onbedoeld een mysterie. Martin is wat de serie een 'sleeper' noemt, maar dat woord heeft betrekking op een inactieve agent of spion die op commando geactiveerd kan worden. Martin is echter een mol, een rat, een corrupte wetshandhaver "“ geen sleeper.

Het zal nu al wel duidelijk zijn: Sleepers is geen beste serie. Dat is jammer, want bij producties van eigen bodem hoop je er niet op dat ze falen. Er is al genoemd dat er een hoop wordt gevloekt, onder andere met die afgrijselijke ziekte maar ook regelmatig met het homofobe 'flikker'; de Nederlandse taal kent genoeg scheldwoorden om de scripts mee te vullen zonder ooit over te hoeven gaan op inmiddels ongepaste varianten.

De gewone woorden die overblijven zijn ook niet best: de dialogen tussen personages zijn over het algemeen erg knullig en onrealistisch. Hier en daar ook ergerlijke letterlijke vertalingen uit het Engels: "Je weet toch dat ik je rug heb." Dat brengt ook met zich mee dat sommige acteurs gewoon geen goede prestatie leveren. Onnatuurlijk woordgebruik heeft het risico dat het onnatuurlijk wordt uitgesproken.

Wie daar geen last van heeft, is hoofdrolspeler en coscenarist (en coproducent) Robert de Hoog. Ja, hij spreekt de woorden die hij deels zelf heeft geschreven, maar hij is getalenteerd genoeg om ze overtuigend uit zijn strot te krijgen. Er zijn ook momenten waarop hij uitsluitend moet reageren via blikken en ook daarmee is hij indrukwekkend goed bezig.

Dat zijn meestal de sterkste momenten. Niet omdat je dan even niet hoeft te luisteren naar een onrealistisch gesprek, maar omdat je dan eindelijk iets voelt. Sleepers heeft niet echt personages waarmee je kunt meeleven. Niemand is daar echt prettig genoeg voor (vrijwel iedereen is op een bepaalde manier corrupt) en het verhaal is niet op zo'n manier opgebouwd dat handelingen of wendingen een snaar zullen raken.

In één geval is het zelfs een gigantisch gat: een andere criminele organisatie wil via Martin de naam leren van een mogelijke kroongetuige die op het punt staat de boel te verlinken. Martin ontdekt wie degene is die wordt gezocht, maar geeft aan de informatie niet te delen. Enkele scènes later weet de organisatie wat de naam van die getuige is. Dit verhaallijntje is gespreid over meerdere afleveringen, heeft niet echt nut en komt via deze onlogische wijze kort daarna ten einde.

Er lopen meerdere verhaallijnen en die voelen al losstaand. In de laatste aflevering "“ die overigens een wagenwijde opening is voor een tweede seizoen "“ komen er enkele wel bij elkaar, maar niet op een verrassende of sterke manier. Het voelt alsof de makers een hogere dunk hebben van de kwaliteit van de serie. Veel zaken komen niet goed uit de verf of leiden af: wat doet die hele criminele organisatie nou precies? Toch minder spannend als je niet weet waar personages om vechten.

Wie weet volgen er meer antwoorden in een tweede seizoen. Gezien het budget dat Videoland heeft uitgetrokken om deze serie mee te promoten gaat dat er vast wel komen. Maar behalve meer toelichting mag vooral de kwaliteit van het schrijfwerk omhoog worden geschroefd. En minder van dat foute gescheld, minder leentjebuur bij andere series en minder achtergrondmuziek "“ je zult weinig momenten vinden waarop geen duistere klanken zijn die de spanning proberen te creëren die de serie zelf niet biedt.

★★☆☆☆

Sleepers is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix serie top 10 van afgelopen week
Series / Nieuws

De Netflix serie top 10 van afgelopen week

Hierbij weer een verse serie top 10 van de meest bekeken series op Netflix in Nederland.

Netflix publiceert wekelijks lijstjes van de best bekeken Netflix-series. Het lijkt ons een goed idee om de top10-lijst met de meest bekeken series van Nederland voortaan wekelijks met jullie delen. In de week van 5 december tot en met 11 december 2022 is dit de top 10.

Tien meest bekeken series

In de laatste week is het meest bekeken:
1. Wednesday: Seizoen 1
2. Harry & Meghan
3. Firefly Lane: Seizoen 2
4. The Blacklist: Seizoen 9
5. The Crown: Seizoen 5
6. 1899: Seizoen 1
7. Too Hot to Handle: Seizoen 4
8. Firefly Lane: Seizoen 1
9. Dead to Me: Seizoen 3
10. Manifest: Seizoen 4

Opvallend
Vorige week kwam het het tweede seizoen van Firefly Lane de lijst binnen. Opvallend is dat nu ook seizoen 1 in de lijst staat en veel mensen dus getriggerd worden door het nieuwe seizoen om een eerder seizoen alsnog te kijken. Verder komt de veelbesproken documentaire over de Engelse royalty Harry & Meghan binnen op een derde plaats.

Kijk Firefly Lane (met onder andere Katerine Heigl) op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Marvel-serie 'Echo' loopt immense vertraging op
Series / Nieuws

Nieuwe Marvel-serie 'Echo' loopt immense vertraging op

Mogelijk komen door deze vertraging ook andere Marvel-series in het gedrang.

Een schrijver van de Marvel-serie Echo heeft het verdrietige nieuws gedeeld dat de nieuwe serie grote vertraging heeft opgelopen. De serie over Maya Lopez, geïntroduceerd in de Marvel Cinematic Universe in Hawkeye, laat dus nog even op zich wachten.

Toen de serie werd aangekondigd werd er vermeld dat Echo uit zou komen in de zomer van 2023. In een nieuwe aflevering van de podcast Ben Blacker's Writers Panel onthulde hoofdschrijver Marion Dayre echter dat er nog heel wat tijd zal verstrijken voordat de serie klaar zal zijn om te worden gepubliceerd.

De plannen lagen er al dat het personage in de zomer van 2023 haar eigen serie zou krijgen. Nu zei hoofdschrijver Marion Dayre dat de serie waarschijnlijk pas in december 2023 of zelfs daarna zal uitkomen.



Ook vertraging voor andere series
De serie Echo zal nu waarschijnlijk uitkomen in de winter van 2023/2024. Deze positie is eigenlijk al bezet door Agatha: Coven of Chaos. De kans is dus groot dat deze serie ook vertraging op zal lopen.

Mogelijk kan de vertraging ook invloed hebben op het schema van Daredevil: Born Again, die gepland stond om in 2024 uit te komen.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult trailer 'Kaleidoscope': elke kijker krijgt andere kijkvolgorde
Series / Trailer

Netflix onthult trailer 'Kaleidoscope': elke kijker krijgt andere kijkvolgorde

Deze nieuwe breinbrekende serie wordt mogelijk de nieuwe 'Bandersnatch'.

Na het grote succes van Black Mirror: Bandersnatch komt Netflix nu met de volgende hersenbreker: Kaleidoscope! Bij deze serie kan de kijker beginnen bij elke aflevering en eindigen waar hij maar wil - de serie kent namelijk geen begin of einde. Bekijk de nieuwe trailer hieronder, die Netflix online heeft gezet!

Afgelopen dinsdag gaf de streamingdienst de eerste officiële blik vrij op Kaleidoscope, een nieuwe anthologieserie die op nieuwjaarsdag, 1 januari, zal uitkomen. In de serie probeert een groep meesterdieven een 'onkraakbare kluis' te kraken.

De afleveringen van de serie zullen voor elke Netflix-abonnee in een andere volgorde worden aangeboden, zodat kijkers de kraak op totaal verschillende momenten kunnen meemaken.

Wat staat ons te wachten?
De anthologieserie, die eerder Jigsaw heette, is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin zeventig miljard dollar aan obligaties werd gestolen tijdens orkaan Sandy in New York.

De serie laat via volstrekt andere afleveringen verschillende puzzelstukjes zien, waarmee de kijker de 'kluis kan kraken'. Benieuwd hoe dat eraan toe gaat? Bekijk vlug de trailer hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' gaat 'Dahmer' al voorbij als meest bekeken serie op Netflix
Series / Nieuws

'Wednesday' gaat 'Dahmer' al voorbij als meest bekeken serie op Netflix

Na alle lovende kritieken weet de serie nu ook meer kijkers te trekken dan de 'Dahmer' serie.

Het was eigenlijk een kwestie van tijd wanneer de hitserie Wednesday de monsterhit over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer voorbij zou gaan in gekeken uren. Nu maakt Netflix bekend dat dat moment ook daadwerkelijk is aangebroken.

De serie over het leven van dochter Wednesday uit de bekende Addams Family is nu officieel de tweede meest bekeken Engelstalige serie op Netflix ooit. Dit wordt gemeten op basis van gekeken uren binnen een tijdsbestek van 28 dagen. 'Dahmer' wist binnen dat tijdsbestek 856,2 miljoen kijkuren te halen en Wednesday heeft nog meer dan een week om nog hoger te scoren.

Titelhouder behoudt plek
Er is echter nog een Engelstalige serie die bovenaan blijft staan. Stranger Things 4 loopt nog altijd 352,1 miljoen gekeken uren voor op Wednesday. Het lijkt er ook op dat de titelhouder de plek nog even vasthoudt. Een ander aspect wat Stranger Things helpt is de duur van de serie.

Waar de totale duur van Wednesday 6,8 uur bedraagt is het vierde seizoen van Stranger Things aanzienlijk langer met ongeveer 13 uur kijkplezier. Dit draagt natuurlijk bij aan een hogere totale kijkduur voor laatstgenoemde serie. Wednesday blijft echter nog enorm scoren dus we zullen binnenkort zien of die Stranger Things ook voorbij gaat.

Draag jij ook bij aan nog meer kijkuren? Kijk alle afleveringen van Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kaley Cuoco's meest weerzinwekkende scène in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Kaley Cuoco's meest weerzinwekkende scène in 'The Big Bang Theory'

Kaley Cuoco heeft aangegeven wat zij de meest weerzinwekkende scène vond die zij moest spelen in \'The Big Bang Theory\'

De laatste tijd zijn er de nodige leuke weetjes over The Big Bang Theory aan het licht gekomen. Dit is allemaal te danken aan het boek van Jessica Radloff, The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series. Kaley Cuoco heeft zich daarin uitgelaten over haar minst favoriete moment uit de serie.

Kaley Cuoco (zij speelde het buurmeisje Penny) refereerde aan een aflevering van seizoen 7 getiteld: 'The Friendship Turbulence'. In die aflevering dient Penny een gênant kostuum aan te trekken op de set van een goedkope horrorfilm.

Serial Ape
In de eerste aflevering van seizoen 7 bekende Penny aan Sheldon dat ze in het verre verleden een low-budget horrorfilm had opgenomen met de titel 'Serial Ape-ist'. In de film speelde Penny een studente die onder de douche werd vermoord door een moorddadige, hitsige gorilla. Penny bekent dit alleen aan Sheldon omdat de film verschrikkelijk was en nooit is uitgebracht. Helaas onderschat ze wat de nerds op het internet kunnen vinden.

Serial Ape 2
Later in seizoen 7 stemt Penny vanwege geldproblemen ermee in om een vervolg op 'Serial Ape-ist' te filmen, genaamd 'Serial Ape-ist 2: Monkey See, Monkey Kill'. In deze vervolgfilm probeert een gekke wetenschapper de studente nieuw leven in te blazen. Op de één of andere manier wordt haar DNA echter vermengd met dat van de moordende gorilla, en ontstaat er een mensgorilla.

Gorilliahaar
Cuoco hekelt deze verhaallijn omdat ze gorillahaar over haar hele lichaam moest dragen. In het boek zegt ze:"De ergste ervaring was het filmen van 'Serial Apeist' en van top tot teen bedekt zijn met weerzinwekkend gorillahaar". Ik had zoiets van: 'Echt waar, jongens? Is dit wat er gebeurt?' En Chuck vond het gewoon zo grappig. Hij vond het geweldig. Ik heb nooit begrepen waarom."



Cuoco was ook teleurgesteld over de keuze van de show om Penny zwanger te maken aan het einde van het laatste seizoen, nadat ze in de serie juist was neergezet als iemand die geen kinderen wilde. Toch staat de gorillascène bovenaan in haar lijst van naarste scènes.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie voor deze twee 'Better Call Saul'-sterren
Series / Nieuws

Nieuwe serie voor deze twee 'Better Call Saul'-sterren

Deze twee bekende acteurs uit Better Call Saul willen binnenkort weer samen gaan werken aan een nieuw project.

Dit jaar kwam Better Call Saul ten einde, en daarmee waarschijnlijk de laatste content die we ooit in het Breaking Bad-universum te zien krijgen. Erg treurig allemaal, maar helemaal hoeft het niet afgelopen te zijn.

Zo heeft actrice Rhea Seehorn, die Kim Wexler speelde in Better Call Saul, aangegeven dat ze met zoveel mogelijk mensen die aan Better Call Saul gewerkt hebben weer eens samen wil werken. Drie keer raden wie er bovenaan haar lijst staat.

Nieuwe projecten Rhea Seehorn
Niemand minder dan Bob Odenkirk natuurlijk. Hij speelde Saul Goodman in Breaking Bad en zijn eigen spin-off serie Better Call Saul. Rhea Seehorn heeft aangegeven met hem nog weleens samen te willen werken:

"Ik probeer actief samen te werken met mensen uit de Better Call Saul-familie, met name de producenten. Ik probeer iets te doen met Peter, en Bob [Odenkirk] en ik hebben dingen die we al van plan zijn samen te doen. Patrick [Fabian] en ik willen dingen doen, ik wil meer dingen doen met [executive producer] Melissa Bernstein. Ik probeer eigenlijk nooit die familie te verlaten."

Vooralsnog lijkt het er dus vooral op dat Seehorn van plan is veel met de productie van Better Call Saul te doen, zonder dat er al iets concreets op papier staat. Niet zo gek ook, aangezien Better Call Saul nog maar een paar maanden geleden af is gelopen.

Better Call Saul is nu te bekijken op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max verliest enkele van zijn grootste series - kijk ze snel!
Series / Nieuws

HBO Max verliest enkele van zijn grootste series - kijk ze snel!

Het einde is in zicht voor de series 'Westworld' en 'The Nevers'.

Sip nieuws voor abonnees van HBO Max: enkele van de grootste series op het platform staan op het punt om verwijderd te worden. Het gaat hierbij om Westworld en The Nevers. De keus is opmerkelijk, aangezien Westworld één van de meest kenmerkende series is van de streamingdienst.

Deadline meldde dat de twee series van het platform zullen verdwijnen. Hiermee kan de streamingdienst kosten besparen op de beide series, wat in lijn is met de bezuinigingen van de nieuwe Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav. Deadline heeft ook vernomen dat beide series "waarschijnlijk weer zullen opduiken op andere platformen".

Deze aankondiging betekent tevens het einde voor The Nevers. Vorig jaar werd de eerste helft het debuutseizoen uitgezonden, maar het uitzenden van de tweede helft is nog niet gepland. Anonieme bronnen lieten Deadline weten dat de verhaallijn "zo gemaakt is dat het eindigt" met de laatste zes afleveringen.

Waar gaat The Nevers over?
De historische serie speelt zich af in Victoriaans Londen en volgt een groep mensen die plots over magische krachten lijken te beschikken. Met een sterke vrouwelijke cast belooft het eerste seizoen af te gaan sluiten met een knal.

Grijp dus nog je kans en kijk de series snel af bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaaddocumentaire 'Martin H.' is Videolands grimmige afsluiter van 2022
Series / Nieuws

Misdaaddocumentaire 'Martin H.' is Videolands grimmige afsluiter van 2022

De Videoland Original vertelt het verhaal van een ambitieuze agent, die in de Nederlandse onderwereld afdaalt.

Videoland sluit het jaar 2022 af met een nieuwe Videoland Original: de documentaireserie Martin H.. Daarin wordt het leven van Martin Hoogland opnieuw verteld, en hoe hij van politieagent tot corrupte moordenaar is afgegleden.

De laatste maanden lijken veel streamingdiensten in de ban te zijn van moordenaarsverhalen, zoals de Netflix-serie Dahmer. Videoland deed er nog een misdadig schepje bovenop met het succesvolle tweede seizoen van Judas en nu met de Videoland Original Martin H..

In de driedelige documentaireserie wordt het leven van de crimineel Martin Hoogland uitgediept. Ooit was de man politieagent, maar langzaam gleed hij af tot een corrupte maffioso.

Wat staat ons te wachten in de serie?
Het verhaal van de ambitieuze agent Martin Hoogland ging niet over rozen. Gedurende enkele jaren weet hij van agent af te zakken tot onderdeel van de Joegoslavische maffia. Uiteindelijk zou hij de boeken ingaan als de moordenaar van Europa's grootste drugsbaron, Klaas Bruinsma. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de dood van drugshandelaar Tonny Hijzelendoorn.

Uiteindelijk belandde de crimineel in de cel, en mocht hij twintig jaar zitten. Toen hij in 2004 tijdens zijn resocialiseringstraject de straat op mocht, werd hij daar doodgeschoten.

Vanaf 27 december is documentaireserie Martin H. te zien bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van seizoen 2 van 'The White Lotus' uitgelegd: wie gaat er dood?
Series / Nieuws

Het einde van seizoen 2 van 'The White Lotus' uitgelegd: wie gaat er dood?

Dat er iemand dood zou gaan, werd in de eerste aflevering van 'The White Lotus' al bekend. Na de seizoensfinale weten we nu om wie het gaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het tweede seizoen van The White Lotus veranderde misschien de locatie - van Hawaï naar Sicilië - maar het uitgangspunt dat een vakantieganger een lijk ontdekt, bleef hetzelfde.

Daar kwamen we al snel achter, namelijk in de openingsscène van de eerste aflevering van het tweede seizoen. Vakantieganger Daphne (Meghann Fahy) duikt voor vertrek naar huis nog één keer het water in. Daar komt ze al snel tot een gruwelijke ontdekking: er drijft een lijk.

Later blijkt dat het gaat om twee dode lichamen voor het strand van het White Lotus-resort. Zeven afleveringen moesten we wachten tot de ontknoping, maar nu weten we eindelijk wie er zijn overleden.

Tanya
Tanya (Jennifer Coolidge, de enige hoofdpersoon uit seizoen 1 van de serie) is één van de twee lichamen die in de oceaan wordt ontdekt.

Zij is in het resort met haar nieuwe echtgenoot Greg (Jon Gries). Echt lekker botert het niet tussen de twee en al snel verlaat Greg Tanya voor een 'zakenreis' naar de Verenigde Staten.

De tekst loopt verder onder de tweet.



Kort na het vertrek van Greg ontmoet Tanya Quentin (Tom Hollander), die haar meesleurt in zijn weelderige avonturen vol luxe, rijkdom en alcohol. Er lijkt alleen iets niet helemaal te kloppen, want waarom heeft Quentin een foto van zichzelf met Greg?

Quentin en Greg
Als assistent Portia (Haley Lu Richardson) haar via een telefoontje weet te waarschuwen voor het rare gedrag van Quentins zogenaamde neef Jack (Leo Woodall), is het al te laat. Tanya is aan boord van het jacht van Quentin en beseft dat ze haar willen vermoorden. Quentin kent Greg en samen hebben ze bekokstooft haar om te leggen, zodat Greg een gigantische erfenis krijgt.

Alle vermoedens blijken correct, want niet veel later ontdekt Tanya een pistool op het jacht van Quentin. In plaats van een slachtoffer van de situatie te worden, vecht ze terug door iedereen aan boord van het schip neer te schieten.

Na het bloedbad probeert Tanya het jacht te verlaten, maar door een domme actie glijdt ze uit en slaat ze zichzelf bewusteloost tegen de reling, waarna ze in het water valt. Haar lichaam wordt uiteindelijk door Daphne ontdekt. Het tweede lichaam dat in de zee drijft is van één van de handlangers van Greg en Quentin.

HBO heeft bevestigd dat de serie is verlengd voor een derde seizoen, maar wanneer deze in productie gaat, is nog niet bekend gemaakt.

Twitter
Kijkers waren absoluut niet blij met de dood van Tanya. Op Twitter wordt zelfs al gespeculeerd voor een verhaallijn in het derde seizoen, waarmee Actrice Jennifer Coolidge alsnog terug kan keren.



Nieuwsgierig naar The White Lotus? Bekijk hieronder een trailer van het tweede seizoen.





Recensie HBO Max-serie 'The White Lotus' seizoen 2[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 mooie historische dramaseries zie je rond kerst bij de NPO
Series / Featured

Deze 2 mooie historische dramaseries zie je rond kerst bij de NPO

Deze twee internationale series zie je heel snel op televisie of bij NPO Plus.

Rond de kerstdagen kan je besluiten om een lading aan kerstfilms- en series te gaan kijken, maar je kan ook overwegen om een van deze sterke internationale series op te zetten. Beide series zullen via NPO Plus of op televisie te zien zijn.

Margrete: The Queen of the North | KRO-NCRV | 25, 26, 27 december op NPO2
In deze historische dramaserie uit Denemarken staat een van de sterkste vrouwen uit de geschiedenis centraal: koningin Margrete. De op feiten gebaseerde serie laat meer zien over de vrouw, die Denemarken, Noorwegen en Zweden heeft samengebracht onder de vlag van een vreedzame unie.

In de serie, die zich afspeelt in 1402, volgt de kijker hoe de koningin op slimme wijze sleutelfiguren om zich weer te verzamelen, van piraten tot kerkleiders. Ze bekokstooft zelf een huwelijk met een Engelse prinses en haar zoon Erik om een alliantie met Engeland te kunnen sluiten. Maar een complot dreigt, samen met de opkomende militaire grootmacht van Duitsland…



Sisi 2 | KRO-NCRV | Vanaf 26 december op NPO2
In dit Duitse historische drama wordt het leven van keizerin Elisabeth, ook wel bekend als Sisi, weergeven. Veel details kan je er al van herkennen, aangezien de Netflix-serie Die Kaiserin over hetzelfde historische figuur verhaalde.

In deze variant is er volop intrige en drama aan het hof van de negentiende eeuw te volgen. Daarbinnen wordt Sisi verscheurd tussen haar trouw aan haar man, keizer Franz Joseph, en haar liefde voor een Hongaarse rebellenleider.

Het eerste seizoen van de serie is nu al te zien bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.