search
Misdaaddocumentaire 'Martin H.' is Videolands grimmige afsluiter van 2022
Series / Nieuws

Misdaaddocumentaire 'Martin H.' is Videolands grimmige afsluiter van 2022

De Videoland Original vertelt het verhaal van een ambitieuze agent, die in de Nederlandse onderwereld afdaalt.

Videoland sluit het jaar 2022 af met een nieuwe Videoland Original: de documentaireserie Martin H.. Daarin wordt het leven van Martin Hoogland opnieuw verteld, en hoe hij van politieagent tot corrupte moordenaar is afgegleden.

De laatste maanden lijken veel streamingdiensten in de ban te zijn van moordenaarsverhalen, zoals de Netflix-serie Dahmer. Videoland deed er nog een misdadig schepje bovenop met het succesvolle tweede seizoen van Judas en nu met de Videoland Original Martin H..

In de driedelige documentaireserie wordt het leven van de crimineel Martin Hoogland uitgediept. Ooit was de man politieagent, maar langzaam gleed hij af tot een corrupte maffioso.

Wat staat ons te wachten in de serie?
Het verhaal van de ambitieuze agent Martin Hoogland ging niet over rozen. Gedurende enkele jaren weet hij van agent af te zakken tot onderdeel van de Joegoslavische maffia. Uiteindelijk zou hij de boeken ingaan als de moordenaar van Europa's grootste drugsbaron, Klaas Bruinsma. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de dood van drugshandelaar Tonny Hijzelendoorn.

Uiteindelijk belandde de crimineel in de cel, en mocht hij twintig jaar zitten. Toen hij in 2004 tijdens zijn resocialiseringstraject de straat op mocht, werd hij daar doodgeschoten.

Vanaf 27 december is documentaireserie Martin H. te zien bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen