search
Netflix kondigt nieuwe waargebeurde misdaadserie 'The Nurse' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe waargebeurde misdaadserie 'The Nurse' aan

De reeks zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van schrijver Kristian Corfixen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een gloednieuwe, waargebeurde misdaadserie aangekondigd die er zit aan te komen vanuit Denemarken. De gloednieuwe serie luistert naar de naam The Nurse en heeft alles in zich om een absolute topper te worden.

The Nurse is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Kristian Corfixen. Ze vertelt het waargebeurde verhaal van een Deense verpleegster genaamd Christina Aistrup Hansen. Voor deze verpleegster geldt dat ze werd veroordeeld voor poging tot doodslag. Dit voor maar liefst vier patiënten die in het Nykøbing Falster ziekenhuis lagen.

Opzettelijk doden van patiënten


Het was een vroege ochtend in het jaar 2015 toen plots de telefoon rinkelde bij de Deense politie. Aan de lijn een verpleegster van het Nykøbing Falster ziekenhuis die haar collega ervan verdenkt om moedwillig patiënten te doden. Ze vreest bovendien dat dit ook net weer is gebeurd.

Grootste moordzaak ooit


Bovenstaande leidt tot de tot op moment van schrijven nog steeds grootste moordzaak uit de geschiedenis van Denemarken. Ook verschillende andere collega's namen vervolgens namelijk contact op met de politie met hetzelfde vermoeden. Waarom koos niemand er eerder voor om naar de politie te stappen en waar is het bewijs voor de beschuldigingen?

Dat er veel van deze reeks wordt verwacht is niet alleen het gevolg van het indrukwekkende plot, maar ook van de makers achter het project. Het gaat hierbij namelijk om Kasper Barfoed en Morten Kjems Hytten Juhl. Voor beiden geldt dat ze in het verleden ook al betrokken waren bij de reeks Kastanjemanden.

The Nurse wordt ergens in de loop van het aankomende jaar op Netflix verwacht. Wanneer dat precies het geval zal zijn is voorlopig echter nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen