Deze acteur speelde in zowel 'Game of Thrones' als in 'House of the Dragon', is het jou opgevallen?

Er zit 200 jaar tussen de gebeurtenissen van 'GOT' en 'HotD', toch zit er één acteur in beide series.

Bas de Kramer, 24-12-2022 15:16

House of the Dragon speelt zich circa 200 jaar af voor Game of Thrones. Er zijn dus geen personages die in beide series zitten. Toch? Nou nee, maar er is wel één acteur die een rol heeft in beide series? Weet jij welke?
Waarschijnlijk is je ontgaan wie dit betreft. De betreffende acteur speelde immers maar een kleine rol in Game of Thrones. Het personage werd in Game of Thrones namelijk vermoord in dezelfde aflevering waarin hij werd geïntroduceerd.

Jefferson Hall

In House of the Dragon speelt Jefferson Hall twee rollen, namelijk als Lord Jason Lannister en zijn tweelingbroer Tyland Lannister. Maar hij verscheen ook in één aflevering van Game of Thrones seizoen 1 als Ser Hugh of the Vale.

Ser Hugh besloot om de één of andere bizarre reden dat hij als nieuwe ridder moest deelnemen aan een steekspel ter ere van Eddard Stark. Tijdens het toernooi stond hij tegenover Ser Gregor Clegane, ook wel bekend als The Mountain. Het was dus geen verrassing dat ser Hugh stierf door toedoen van The Mountain Tijdens het duel werd hij gedood door een versplinterde lans en is er nooit meer iets van hem vernomen.

Drie rollen

Behoorlijk bijzonder dat één acteur dus twee rollen heeft in House of the Dragon en ook nog eens een rol had in Game of Thrones. Aangezien zijn rol in in Game of Thrones nogal ondergeschikt was, maakten de showrunners van House of the Dragon zich kennelijk geen zorgen over de gevolgen van deze meerdere rollen voor de continuïteit van het verhaal.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.
Lees meer over: house of the dragon, game of thrones, jefferson hall

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Hoe is het met 'Brienne of Tarth' uit 'GoT'?

Hoe is het met 'Brienne of Tarth' uit 'GoT'?

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader