Deze nieuwe serie kostte maar liefst $240 miljoen om te maken

Paramount ziet de Yellowstone-wereld als zijn paradepaardje en dat kost werkelijk bakken met geld.

Bram de Groot, 27-12-2022 09:47

Een paar dagen geleden plaatsten we al een artikel over de kosten van de serie 1923, een spin-off van de succesvolle western Yellowstone. Toen werd er gesproken over dat de serie zo'n $30-35 miljoen kostte om te maken. Hieronder meer details over hoe die bak met geld werd besteed.

Enorme schaal

"Je zag zesduizend schapen, drieduizend runderen, en de serie speelt zich af in Afrika. Allemaal echt. Je weet hoe moeilijk het is om in 2022 een bemanning in Afrika te verplaatsen met COVID, en alle regels en alle politiek?" zei bedenker Taylor Sheridan tegenover Deadline.

Verhalenverteller

Paramount is zo meegaand met de verhalenverteller, of in ieder geval voor mij als verhalenverteller. Ze hebben afleveringen toegevoegd omdat ik die nodig heb om het verhaal te vertellen," voegde de bedenker toe over de flexibiliteit van de studio.

Ach keer $30-35 miljoen

"Als je praat over een serie die $30 tot $35 miljoen per aflevering kost en je vraagt dan om acht extra afleveringen, en realiseer ik me dat ik om 240 miljoen dollar heb gevraagd," zei Sheridan over de kosten per aflevering en het hele seizoen.

Yellowstone, 1883, 1823

1923 moet binnenkort op SkyShowtime verschijnen. Op die relatief nieuwe streamingdienst vind je in ieder geval al het sterk ontvangen Yellowstone en de eerdere spin-off 1883. In de States verschijnen de series op Paramount+.
Lees meer over: Yellowstone, 1883, 1923, Taylor Sheridan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam