search
Acteur Stephen Greif uit 'The Crown' overleden
Series / Nieuws

Acteur Stephen Greif uit 'The Crown' overleden

Stephan Greif is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij speelde o.a. in 'The Crown' en 'Coronation Street'

Acteur Stephen Greiff is op 78-jarige leeftijd overleden. De ervaren acteur had prominente rollen in series als Doctors, Coronation Street en had recentelijk een rol in The Crown.

Droef nieuws op Twitter


Zijn agent, Michelle Braidman Associates, maakte dit nieuws via Twitter bekend. "Het is met grote droefheid dat we het overlijden van onze geweldige klant Stephen Greif aankondigen", twitterde Braidman. "Zijn uitgebreide carrière omvatte talloze rollen op het scherm en op het podium, onder meer in het National Theatre, RSC en in West End. Hij zal enorm worden gemist en onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden."

Prominente rollen


De acteur volgde de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en was ook lid van de National Theatre Company in Old Vic and the South Bank. Zijn meest recente rol was in The Crown waarin hij in het vierde seizoen de voorzitter van het Britse parlement Sir Bernard Weatherhill speelde.

Eerbetoon


Doctor Who-regisseur en acteur Barnaby Edwards bracht een eerbetoon aan de overledene.
"Ik ben erg verdrietig om te horen dat Stephen Greif ons heeft verlaten. Een oerdegelijke artiest, met een stem zo vloeibaar en dodelijk als gesmolten lava", aldus Edwards op Twitter. "Als het ging om het spelen van schurken, was hij ongeëvenaard. Zijn scherpe humor en overduidelijke intelligentie maakten hem tot een plezier om te regisseren. Bedankt voor het plezier, Stephen."

Kijk zijn acteerwerk in The Crown terug op Netflix .





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen