search
 'The Witcher' lijkt gedoemd te mislukken zonder Henry Cavill
Series / Nieuws

'The Witcher' lijkt gedoemd te mislukken zonder Henry Cavill

Dat 'Blood Origin' geflopt is, betekent niet veel goeds voor 'The Witcher' zonder Henry Cavill...

De prequel The Witcher: Blood Origin lijkt één ding te hebben bewezen: de franchise is niet net zo goed zonder hoofdpersonage Geralt of Rivia, die op briljante wijze werd geportretteerd door Henry Cavill. Het is dus niet alleen het personage zelf maar ook de acteur die de drijvende kracht van de serie is, wat niet veel goeds betekent voor seizoen 4 van de serie waarin Cavill niet meer te zien zal zijn.

The Witcher: Blood Origin heeft ronduit rampzalige kijkcijfers van 10%, wat het slechtste percentage ooit is voor een grote Netflix original. De seriescore op Rotten Tomatoes is 33%, wat natuurlijk ook niet is om over naar huis te schrijven.

Schadebeperking nodig


Blood Origin zonder Geralt wordt gezien als een poging om het universum van The Witcher uit te breiden. De serie laat het elfenkoninkrijk zo'n 12 eeuwen vóór de gebeurtenissen in de originele serie zien. De enige persoon die de spin-off zou moeten linken aan de originele serie is Jaskier, gespeeld door Joey Batey, maar het lijkt erop dat dit niet genoeg was.

Na de flop van deze prequel zullen de showrunners in ieder geval aan schadebeperking moeten doen, want de teleurstellende resultaten van de spin-off kunnen gezien worden als een waarschuwing. In seizoen 4 van The Witcher zal Liam Hemsworth de rol van Cavill als Geralt overnemen. Aangezien Henry Cavill algemeen werd erkend als de perfecte Geralt, kan het zo zijn dat hij het is aan wie de serie zijn succes te danken heeft.

Of Liam Hemsworth in staat zal zijn om seizoen 4 zo populair te maken is dus nog maar de vraag, al lijkt deze prequel niet veel goeds te voorspellen. The Witcher is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen